Στο Παρίσι αναμένεται να συναντηθούν αυτή τη φορά οι επικεφαλής της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της έκτης αξιολόγησης.
 
Οι συναντήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου. Η επιλογή θεωρήθηκε χρήσιμη με το σκεπτικό ότι η διεξαγωγή των συζητήσεων εκτός Ελλάδας, για πρώτη φορά, θα γίνει «πιο ψύχραιμα» και η υλοποίηση του προγράμματος θα προχωρήσει με αποτελεσματικότητα.
 
Μετά τις συζητήσεις στο Παρίσι, όπως σημειώνεται με βάση τις ίδιες πληροφορίες, οι επικεφαλής της τρόικας και τα μέλη των τεχνικών επιτροπών θα επισκεφθούν την Αθήνα προς τα τέλη Σεπτεμβρίου και έχουν σκοπό να παραμείνουν «για λίγες μέρες».
 
 

Ταχύτητα θέλει το ΔΝΤ
 

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Γουίλιαμ Μάρεϊ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, την περασμένη Πέμπτη, εξέφρασε την επιθυμία του ΔΝΤ η αξιολόγηση να ολοκληρωθεί «όσο πιο σύντομα γίνεται».

Επίσης, απαντώντας σε ερωτήσεις για το ελληνικό χρέος, υπογράμμισε, για ακόμη μία φορά, ότι οι εταίροι της Ελλάδας συμφώνησαν να παράσχουν την «αναγκαία στήριξη» για την ελάφρυνση του χρέους στο 114% του ΑΕΠ το 2020 και κάτω του 110% του ΑΕΠ το 2022.
 

 

«Περιοδεύων θίασος»
 

Ο εκπρόσωπος των Aνεξάρτητων Ελλήνων, Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, σχολιάζοντας την πληροφορία που μεταδόθηκε από την Ουάσιγκτον, ότι με αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, η τρόικα δεν θα έλθει το Σεπτέμβριο στην Αθήνα για έλεγχο, αλλά οι Έλληνες υπουργοί θα πάνε στο… Παρίσι να την συναντήσουν και εκεί να ελεγχθούν, δήλωσε το εξής:
 
«Δεν φτάνει που επί τέσσερα χρόνια έσκυβαν το κεφάλι τους στους υπαλλήλους της τρόικας που ερχόντουσαν στην Αθήνα για να τους δίνουν και να επιβλέπουν την εκτέλεση των εντολών τους, τώρα οι Έλληνες υπουργοί, με πρωτοφανή απόφαση της ελληνικής συγκυβέρνησης, θα πηγαίνουν από το Σεπτέμβριο στο Παρίσι για να δίνουν εξετάσεις στην τρόικα, μετατρέποντας τον εαυτό τους σε απαράδεκτο περιοδεύοντα θίασο».