“Είμαστε όλοι καθαρίστριες αλλά δεν μπορούμε να είμαστε όλοι κρατικοί υπάλληλο”, τόνισε η κ. Βούλτεψη και πρόσθεσε: ” Θεωρώ προσβολή και ύβρη να ασχολούμαστε όλη την ημέρα με αυτό το θέμα, όταν έχουμε 1,5 εκατ. ανέργους»”.
 
Η κυβερνητική εκπρόσωπος διαχώρισε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, διευκρινίζοντας ότι δε βάζει στο ίδιο “τσουβάλι” τους αστυνομικούς, τους ένστολους και άλλους εργαζόμενους που είναι στον ιδιωτικό τομέα με τις καθαρίστριες και πρόσθεσε: “Οι δικαστικές αποφάσεις για τους ενστόλους θα εφαρμοστούν”.
 
Κληθείσα να σχολιάσει τις επισκέψεις της τρόικας στην Αθήνα, η κ. Βούλτεψη υποστήριξε ότι “κάθε φορά που ερχόταν, δημιουργούταν μια κακή ψυχολογική κατάσταση στην αγορά και την κοινωνία”. Παράλληλα προέβη στην αποκάλυψη ότι η αξιολόγηση της τρόικας από το Παρίσι αποτέλεσε πρόταση του Πρωθυπουργού.
 
Τέλος, αναφερόμενη στην επιλογή του κ. Αβραμόπουλου για τη θέση του Έλληνα Επιτρόπου στην ΕΕ, υπογράμμισε πως στόχος της κυβέρνησης ήταν να στείλει ένα στέλεχος πρώτης γραμμής για να δείξει πως στηρίζει το νέο “υπουργικό συμβούλιο” της Ευρώπης.