Ο πρόλογος του ρεπορτάζ δε, εξοργίζει ακόμα και τον πιο ήρεμο αναγνώστη. «Εκτός από τον μισθό των 15.000 ευρώ, κάθε ευρωβουλευτής μοιράζεται άλλα 21.000 ευρώ τον μήνα με συζύγους, φίλους και συγγενείς». Σήψη και πολιτική δυσωδία. Και συνεχίζει η καλή εφημερίδα που προσφέρει κάθε εβδομάδα πολλά κουπόνια για σούπερ μάρκετ. «Χωρίς ίσως να το γνωρίζουν, αν και θα έπρεπε γενικά να είναι υποψιασμένοι, οι Ελληνες ψηφοφόροι στις 25 του περασμένου Μάη έστειλαν στις Βρυξέλλες με τις επιλογές τους μαζί με τους ευρωβουλευτές και… στενούς συγγενείς αρκετών εξ αυτών. Για την ακρίβεια, ευρωβουλευτές διαφόρων κομμάτων βρήκαν ευκαιρία να αποκαταστήσουν, με την εκλογή τους στο Ευρωκοινοβούλιο, συζύγους, παιδιά, συγγενείς διαφόρων ειδών και κομματικούς φίλους. Αποδεικνύεται έτσι ότι για μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού της χώρας η ενασχόληση με την πολιτική είναι και ένα μέσο επαγγελματικής αποκατάστασης σχεδόν ολόκληρης της οικογένειάς τους». 
 
Ντροπή. Και ντροπή όχι για τη Χρυσή Αυγή ή το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, αλλά κυρίως για τον ΣΥΡΙΖΑ που άλλα ευαγγελίζεται, με άλλο ήθος επιθυμεί να αναλάβει την εξουσία. Συνεχίζεις λοιπόν να διαβάζεις το ρεπορτάζ και, ω δια μαγείας, τι ανακαλύπτεις; Πως τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακριβώς έτσι. «Δεν διορίστηκαν ακόμα και μάλλον δεν θα διοριστούν οι σύζυγοι των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ίσως να μην ήταν καν αυτός ο σκοπός τους από την αρχή» γράφει η εφημερίδα και αρχίζει και τρελαίνεται ο αναγνώστης. Τότε τι; «Ιδιαίτερη εντύπωση έχει προκαλέσει η έντονη παρουσία του συζύγου της κυ­ρίας Σοφίας Σακοράφα, κ. Κωνσταντίνου Μπιτσάνη» σημειώνει το «Πρώτο Θέμα». Σε χρόνο dt ο «διορισμός» υποβιβάζεται σε «έντονη παρουσία». Τι απαντάει η ευρωβουλευτής: «Είμαστε μαζί περίπου 25-30 χρόνια, αλίμονο αν χωρίσουμε στα 60 μας, επειδή εγώ τώρα έγινα ευρωβουλευτής, προς Θεού! Ο ρόλος του συζύγου μου είναι συμβουλευτικός. Βρίσκεται κοντά μου, μου συμπαραστέκεται, όπως έκανε πάντα, ρωτάω την άποψή του, όμως δεν πληρώνεται από πουθενά» δηλώνει η κυρία Σακοράφα. 
Και η δεύτερη σύζυγος; Η σύζυγος του κ. Κώστα Χρυσόγονου, Ελένη Μυλωνά. Τι έκανε αυτή; Τίποτε, απλώς… εμφανίστηκε στις Βρυξέλλες. «Δεν έχει εντοπιστεί ωστόσο κάποιος θεσμικός ρόλος της» σημειώνει απλώς η εφημερίδα.
 
Κι εδώ τελειώνει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ωραίο, έτσι;