Σε αντίθεση με τις πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η επόμενη συνάντηση της τρόικας με την ελληνική πλευρά επρόκειτο να γίνει στο Παρίσι, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν την Τρίτη το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης, τόνισε ότι τα κλιμάκια πρόκειται να έρθουν στην Αθήνα, όπως έχει προγραμματιστεί.
 
Ο εκπρόσωπος αρμόδιος για το ελληνικό πρόγραμμα, Αντουάν Κολομπανί τόνισε ότι η Κομισιόν δεν γνωρίζει για παράλληλη διαδικασία στο Παρίσι, ενώ πρόσθεσε ότι ουδείς στις Βρυξέλλες δεσμεύεται για συνοπτικές διαδικασίες, όπως υποστηρίζουν δημοσιεύματα.
 
Αναλυτικά, ο Α. Κολομπανί σημείωσε σχετικά με την αξιολόγηση τα εξής: «Όπως γνωρίζετε, ο επόμενος έλεγχος της τρόικας θα γίνει στην Ελλάδα στα μέσα Σεπτεμβρίου». Ερωτηθείς δε για τις ανακοινώσεις περί συνάντησης στο Παρίσι, δήλωσε πλήρη άγνοια της Κομισιόν.
 
Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «δεν υπάρχει αίτημα της ελληνικής πλευράς για ειδική μεταχείριση» και ότι «δεν μπορεί κάποιος να δεσμευτεί από τώρα για το πόσο θα κρατήσει ο επόμενος έλεγχος του ελληνικού προγράμματος».
 
 

Κόντρα και με το ΔΝΤ


Οι δηλώσεις Κολομπανί ουσιαστικά διαψεύδουν τα δημοσιεύματα στην Αθήνα, περί συνάντησης για πρώτη φορά στο ουδέτερο Παρίσι, «με το σκεπτικό ότι η διεξαγωγή των συζητήσεων εκτός Ελλάδας, για πρώτη φορά, θα γίνει πιο ψύχραιμα και η υλοποίηση του προγράμματος θα προχωρήσει με αποτελεσματικότητα».

Επιπλέον, έρχονται σε αντίθεση με δηλώσεις αξιωματούχου του ΔΝΤ που εξέφρασε τη βούληση του ταμείου να κλείσει η επόμενη αξιολόγηση με συνοπτικές διαδικασίες, το συντομότερο δυνατό.