Στη σύσκεψη συζητήθηκαν επίσης ζητήματα όπως οι μετεγγραφές των φοιτητών, οι προϋπολογισμοί των ιδρυμάτων για το νέο έτος, οι παλαιοί φοιτητές, η αξιολόγηση των ιδρυμάτων και η αξιολόγηση των οργανογραμμάτων των οκτώ πανεπιστημίων στα οποία υπάρχουν εργαζόμενοι στη διαθεσιμότητα.
 
Ο Α. Λοβέρδος είπε στα προεδρία ότι την Πέμπτη, σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και συναρμόδιους υπουργούς θα αποφασιστεί η εξαίρεση των ειδικών λογαριασμών (ΕΛΚΕ) από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών προκειμένου να έχουν την ευελιξία τα ιδρύματα να αυτοχρηματοδοτούνται μέσω της έρευνας.
 
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα εκδοθεί εγκύκλιος ενημέρωσης των ιδρυμάτων για τον τρόπο χρησιμοποίησης κονδυλίων από τα αποθεματικά τους για την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, όπως ο νόμος επιτρέπει.
 
Μία από τις προτάσεις του υπουργείου ήταν η δημιουργία επί πληρωμή αγγλόφωνων προπτυχιακών προγραμμάτων για αλλοδαπούς.
 
 

Απελευθέρωση λειτουργίας μεταπτυχιακών
 

Ο υπουργός Παιδείας πρόσθεσε ότι θα απελευθερωθεί η διαδικασία λειτουργίας των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, προκειμένου οι αποφάσεις να λαμβάνονται με υπογραφή των Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων και όχι με υπογραφή υπουργού, ενώ η αξιολόγησή τους θα γίνεται από την ΑΔΙΠ.
 
Ο Α. Λοβέρδος σημείωσε ότι ο νόμος για τους «λιμνάζοντες» φοιτητές θα εφαρμοστεί και ανέφερε ότι το πόρισμα για την αξιολόγηση των οργανογραμμάτων των οκτώ ιδρυμάτων θα παραδοθεί από τον αξιολογητή στις 4 Αυγούστου. 
 
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις περαιτέρω περικοπές των προϋπολογισμών των ιδρυμάτων, αλλά και τα ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν με την εφαρμογή του νέου νόμου για τις μετεγγραφές φοιτητών, δηλαδή, συγκέντρωση πολλών φοιτητών στα ιδρύματα του κέντρου και αποερήμωση ιδρυμάτων της περιφέρειας.
 
Συμφωνήθηκε οι τελικές αποφάσεις να ληφθούν στις έκτακτες Συνόδους Πρυτάνεων των Πανεπιστημίων και των Προέδρων των Τ.Ε.Ι., οι οποίες θα συνέλθουν στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου.