Άλλοι 16.000 έφεδροι κλήθηκαν από το στρατό σε επιστράτευση. Οι προσκλήσεις αυτές επιτρέπουν την ανανέωση των χερσαίων δυνάμεων καθώς οι νέοι έφεδροι θα αντικαταστήσουν αυτούς που ήδη πολεμούν στη Γάζα, ενώ αυξάνουν συνολικά τον αριθμό των εφέδρων σε 86.000», ανακοίνωσε συγκεκριμένα εκπρόσωπος του στρατού.

Όπως μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο, το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ αποφάσισε χθες ομόφωνα τη συνέχιση των επιθέσεων εναντίον των «στόχων τρομοκρατών» της Χαμάς και τη συνέχιση των επιχειρήσεων για την καταστροφή των υπογείων σηράγγων που έχει κατασκευάσει το παλαιστινιακό κίνημα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του ισραηλινού εδάφους.


Νέα έκτακτη συνεδρίαση του ισραηλινού συμβουλίου ασφαλείας, στο οποίο μετέχουν οκτώ υπουργοί, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα. Σύμφωνα πάντα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, στρατηγός αρμόδιος για τον τομέα της Γάζας υποστήριξε ότι η καταστροφή των υπογείων σηράγγων είναι «θέμα ημερών».
Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν σήμερα ότι επανεφοδίασαν το Ισραήλ με πολεμοφόδια, λίγες ώρες μετά την καταδίκη της Ουάσιγκτον για την επίθεση εναντίον σχολείου του ΟΗΕ στη Γάζα.

Ο ισραηλινός στρατός είχε ζητήσει επανεφοδιασμό στις 20 Ιουλίου προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μείωση των αποθεμάτων του, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο. Το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ενέκρινε την πώληση τρεις ημέρες αργότερα.


«Οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να εγγυώνται την ασφάλεια του Ισραήλ και είναι καθοριστικό για τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ να παρέχεται βοήθεια στο Ισραήλ για να αναπτύσσει και να διατηρεί ισχυρή ικανότητα αυτοάμυνας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κέρμπι. «Η συγκεκριμένη πώληση αμυντικού εξοπλισμού συνάδει με τους στόχους αυτούς».

«Δεν υπάρχει πλέον ασφαλές μέρος για όσους ζουν στη Λωρίδα της Γάζας» ανακοίνωσε ο ΟΗΕ καταδικάζοντας με τον εντονότερο τρόπο την πολύνεκρη ισραηλινή επίθεση σε σχολείο του Οργανισμού στον παλαιστινιακό θύλακα όπου φιλοξενούνταν Παλαιστίνιοι πρόσφυγες.

Την επίθεση καταδίκασαν και οι ΗΠΑ, ενώ λίγο αργότερα προέκυψε νέο λουτρό αίματος από τον βομβαρδισμό κεντρικής αγοράς.


«Φτάνει πια», διακήρυξαν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη, μετά την επίθεση στο σχολείο που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιους.

Ο ΟΗΕ έθεσε το ερώτημα πού πρέπει να πάνε οι άμαχοι όταν τους προειδοποιούν οι Ισραηλινοί να φύγουν από τα σπίτια τους για να γλιτώσουν.