Ωστόσο η ουκρανική τηλεόραση έκανε λόγο για 20 νεκρούς στρατιώτες. Ο στρατός της Ουκρανίας είχε κηρύξει αναστολή των επιχειρήσεων εναντίον των ανταρτών στο Ντόνετσκ για μία ημέρα, ώστε να διευκολυνθούν οι έρευνες εμπειρογνωμόνων από την Ολλανδία και την Αυστραλία που επισκέπτονται από χθες το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους.
 
Αξιωματούχοι του στρατού είπαν ότι μία μονάδα αλεξιπτωτιστών δέχτηκε πυρά όλμων και πυρά από άρματα μάχης κοντά στην πόλη Σακχτάρσκι με αποτέλεσμα να καταστραφούν τουλάχιστον 30 οχήματα ενώ βίντεο -η γνησιότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί- δείχνει εν ψυχρώ δολοφονία στρατιωτών. 
 
Η είδηση έρχεται στο φως καθώς σήμερα εκπρόσωποι των αυτονομιστών αναμένεται να συναντηθούν με την ουκρανική αντιπροσωπεία στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, προκειμένου να πάρουν μέρος στις συνομιλίες υπό την αιγίδα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.
 
Παράλληλα, εμπειρογνώμονες από την Ολλανδία και την Αυστραλία επισκέπτονται από χθες το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους-για πρώτη φορά από τις 17 Ιουλίου- καθώς εκτιμάται ότι εκεί βρίσκονται ακόμη οι σοροί 80 εκ των επιβατών και ο στρατός της Ουκρανίας είχε κηρύξει αναστολή των επιχειρήσεων εναντίον των ανταρτών για μία ημέρα, ώστε να διευκολυνθούν οι έρευνες.