Καθόλου τυχαίο δεν είναι ότι ο μέχρι πρότινος κολλημένος στο τουίτερ και στο φέισμπουκ συνεργάτης του πρωθυπουργού, γνωστός για τους τσακωμούς του στο διαδίκτυο, δεν κάνει πια τόσο αισθητή την παρουσία του στα σόσιαλ μήντια. Τι έχει συμβεί;

Το αναμενόμενο: ξεχείλισε το ποτήρι. Ο Γιώργος Μουρούτης, παρότι όχι μόνο πίστευε όσα έγραφε, αλλά εξέφραζε πραγματικά την πολιτική του Μεγάρου Μαξίμου, έκανε το λάθος να γράφει και αυτά που …δεν λέγονται. Και μάλιστα όχι μια και δυο φορές , αλλά συνέχεια. Ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού απειλούσε ανοιχτά δημοσιογράφους, (ποιος δεν θυμάται τις απειλές προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που τους αποκαλούσε παπαγαλάκια και τους προειδοποιούσε για το τι τους περίμενε; ) πολίτες που εξέφραζαν διαφορετικές απόψεις, ενώ ήταν ιδιαίτερα εριστικός και προκλητικός με έναν τρόπο που ποτέ μέχρι τώρα δεν είχαμε ξαναδεί από εκπρόσωπο τύπου πρωθυπουργού. Ότι και αν «μαγείρευαν» οι προηγούμενοι , φρόντιζαν η δημόσια εικόνα τους να είναι χαμηλών τόνων για να μην προκαλούν. Ο Γιώργος Μουρούτης έκανε ακριβώς το αντίθετο, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε μία περσόνα των σόσιαλ μήντια που θύμιζε περισσότερο επώνυμο τρολ .

Δεν ήταν λίγοι όσοι από νωρίς –πιο μετρημένα στην αρχή, πιο έντονα στη συνέχεια, επισήμαιναν στον πρωθυπουργό ότι ο συνεργάτης του τον εκθέτει. Ο Αντώνης Σαμαράς, παρότι τον κατσάδιαζε πολύ συχνά για τα πάντα, του πρόσφερε κάλυψη, καθώς ο Γ. Μουρούτης ήταν από τα λίγα πιστά του πρόσωπα, που όπως συνηθίζει να λέει «είχε μαζί του από τα χρόνια της πολιτικής ερήμου».

Η εξουσία όμως επηρέασε πάρα πολύ την έτσι κι αλλιώς ιδιαίτερη προσωπικότητα του Γ.Μουρούτη . Σύντομα έφτασε να μη μιλάει παρά με ελάχιστους δημοσιογράφους, καθώς με τους περισσότερους είχε τσακωθεί, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να μιλάει ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τους πολιτικούς συντάκτες.

Το πρώτο διάστημα η δύναμη του Γιώργου Μουρούτη στο μέγαρο Μαξίμου ήταν μεγάλη. Κατάφερνε να φέρνει και διώχνει από το πρωθυπουργικό περιβάλλον όποιον ήθελε. Η απομάκρυνση από την αρχή της ανάληψης της εξουσίας του Πάνου Παναγιωτόπουλου από το επικοινωνιακό επιτελείο ήταν δική του δουλειά λένε στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, όπως και η τότε επιλογή του Σίμου Κεδίκογλου για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Τον τελευταίο πίστευε ότι μπορούσε να τον επηρεάζει και πράγματι αυτό συνέβαινε σε μεγάλο βαθμό, όπως επίσης και να του φορτώνει ότι στράβωνε. Είναι γνωστό επίσης ότι ο Γιώργος Μουρούτης έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στο κλείσιμο της ΕΡΤ, καθώς ήταν από τους βασικούς υποστηρικτές της πρότασης αυτής.

Ο Γιώργος Μουρούτης δεν ενοχλούσε μόνο τους πολιτικούς του αντιπάλους όμως. Μεγάλο πρόβλημα είχε δημιουργήσει και στο ΠΑΣΟΚ , το οποίο είχε διαμαρτυρηθεί πολλές φορές στον Α.Σαμαρά, προσκομίζοντας και στοιχεία. Τελευταία , οι πιο φανατικοί εχθροί του ήταν στη Ν.Δ από τα στελέχη της οποίας άκουγε τα εξ’αμάξης. Δεν τον πτοούσαν όμως, όσο είχε την κάλυψη του πρωθυπουργού, την οποία νόμιζε ότι θα είχε αδιαλείπτως. Δεν έγινε έτσι όμως, καθώς μετά και τις ευρωεκλογές άρχισε η αντίστροφη μέτρηση και για τους χειρισμούς του κατά τη διάρκεια των ευρωεκλογών αλλά και για όλα όσα είχαν σωρευθεί. Υπάρχουν κάποιες –ανεπιβεβαίωτες- φήμες που μιλούν και για ένα πρόσφατο έντονο παρασκήνιο που σχετίζεται και με επιχειρηματικά εκδοτικά συμφέροντα.

Επίσης είναι και κάποιοι που ισχυρίζονται ότι ο Αντώνης Σαμαρά μπορεί να τον απέσυρε, να τον τράβηξε πίσω, για να τον προστατεύσει καθώς δεχόταν πυρρά από παντού και όχι για να τον αδειάσει.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως εδώ και αρκετό καιρό κουμάντο στα επικοινωνιακά κάνει ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και δική του επιλογή ήταν και η Σοφία Βούλτεψη. Στην πραγματικότητα το δίδυμο δεν κάνει και πολλά πράγματα επί της ουσίας, αφού το κύριο βάρος της επικοινωνιακής πολιτικής της κυβέρνησης έχουν αναλάβει τα διαπλεκόμενα και υπερχρεωμένα ΜΜΕ.