Όπως επισημαίνει ο οίκος στην ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του, το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο παραμένει αμετάβλητο στην κατηγορία Νot Prime (NP).
 
Στην αιτιολόγηση της απόφασής της αυτής, η Moody's επικαλείται τη σημαντική βελτίωση της δημοσιονομικής θέσης της Ελλάδας και στην εκτίμησή της ότι η κυβέρνηση παραμένει προσηλωμένη στη δημοσιονομική προσαρμογή. Βάσει των εκτιμήσεων αυτών ο οίκος προβλέπει σταδιακή μείωση της σχέσης χρέους προς ΑΕΠ, η οποία αναμένεται να κορυφωθεί εφέτος και να αρχίσει να μειώνεται από το 2015.
 
Ο οίκος επικαλείται ακόμη τη βελτίωση στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, που βασίζεται τόσο στην κυκλική ανάκαμψη όσο και στην πρόοδο που επετεύχθη στην προώθηση των δομικών μεταρρυθμίσεων και στην εξισορρόπηση της οικονομίας.
 
Τέλος, ο οίκος επικαλείται το μειωμένο επιτοκιακό κόστος του χρέους για τον προϋπολογισμό και αντιστοίχως την επέκταση της ωρίμανσης του, που ενισχύουν τις δημοσιονομικές δυνατότητες και μειώνουν τους χρηματοδοτικούς κινδύνους.
 
Ο οίκος είχε προχωρήσει για τελευταία φορά σε αναβάθμιση της Ελλάδας στα τέλη Νοεμβρίου του 2013, τοποθετώντας την αξιολόγηση σε «Caa3» από «C» και την προοπτική σε «σταθερή». Αντίθετα, δεν είχε εκδώσει αξιολόγηση για την Ελλάδα στις αρχές Απριλίου, όπως αναμένονταν.

Θυμίζουμε πάντως στα ΜΜΕ που πανηγυρίζουν για την αναμενόμενη αξιολόγηση της Moody’s (η Fitch έχει την Ελλάδα σε αυτό το επίπεδο ήδη εδώ και ένα μήνα) ότι όταν η χώρα έφτασε στην βαθμίδα Caa1 όλοι έπαθαν κατάθλιψη και μιλούσαν για την περίοδο των «σκουπιδιών»