Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας. Τουλάχιστον 35 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Ράφα από χθες τα μεσάνυχτα από τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις. Ανάμεσα στα θύματα, τα 15 ανήκαν στην ίδια οικογένεια και πέντε από αυτά ήταν παιδιά, ηλικίας από 3 έως 12 ετών.
 
Από τις 8 Ιουλίου που ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 1.640 Παλαιστίνοι, κυρίως άμαχοι. Από την πλευρά του Ισραήλ, έχουν χάσει τη ζωή τους 63 στρατιώτες και τρεις πολίτες.

 
Η Παλαιστινιακή Αρχή σκοπεύει να αποστείλει μία αντιπροσωπεία της στο Κάιρο για συνομιλίες σχετικά με την κατάσταση στη Λωρίδα τη Γάζας και οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, παρά την κατάρρευση της εκεχειρίας, δήλωσε την Παρασκευή ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων Σαέμπ Ερεκάτ.
 
Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις εντάθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, κυρίως στην πόλη Ράφα, που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Γάζας, καθώς στρατιώτες αναζητούσαν έναν ισραηλινό αξιωματικό, ο οποίος εικάζεται ότι απήχθη.
 
Η αλ-Κασάμ, η ένοπλη πτέρυγα του ισλαμικού κινήματος της Χαμάς, αρνήθηκε ότι είχε συλλάβει τον αξιωματικό ή ότι είχε οποιαδήποτε ανάμειξη με την εξαφάνισή του. «Δεν γνωρίζουμε τίποτα για τον Ισραηλινό στρατιώτη ούτε τις συνθήκες εξαφάνισής του» αναφέρει η ομάδα σε επιστολή που απέστειλε σε δημοσιογράφους. Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίθεση με άλλες δηλώσεις της αλ-Κασάμ όπου αναφερόταν ότι η ομάδα εικάζει πως ο στρατιώτης και οι απαγωγείς του σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινών βομβαρδισμών.
 
«Έχουμε χάσει επαφή με την ομάδα των μαχητών που συμμετείχαν στην ενέδρα και πιστεύουμε ότι όλοι έχουν σκοτωθεί από τους βομβαρδισμούς», αναφέρει σε άρθρο της η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz επικαλούμενη δηλώσεις μελών της αλ-Κασάμ.

«Εάν κατάφεραν να απαγάγουν τον στρατιώτη κατά τη διάρκεια της μάχης, τότε πιθανόν και αυτός να είναι νεκρός».

Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε ομόφωνα την παροχή επιπλέον 225 εκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 167 εκατ. ευρώ) για την ενίσχυση του συστήματος αντιπυραυλικής Άμυνας του Ισραήλ, του «Σιδηρού Θόλου».

«Με την έγκριση και από τα δύο κόμματα αυτού του μέτρου, στέλνουμε ένα μήνυμα στη Χαμάς ότι οι τρομοκρατικές τακτικές της και οι προσπάθειές της να τρομοκρατήσουν τον πληθυσμό του Ισραήλ δεν θα επιτύχουν», δήλωσε ο Μιτς Μακόνελ, επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο.

Η αποδέσμευση των πόρων αυτών πρέπει τώρα να εγκριθεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.