Επιβεβαιωμένα επτά, κατ' άλλους έως και δέκα, Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα και 30 τραυματίστηκαν από ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον σχολείου του ΟΗΕ στη νότια Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με γιατρούς και αυτόπτες μάρτυρες.

Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι ίδιες πηγές είπαν ότι η πυραυλική επίθεση έπληξε την είσοδο του σχολείου στη Ράφα.

Εκατοντάδες Παλαιστίνιοι κάτοικοι της περιοχής, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις του ισραηλινού στρατού με την Χαμάς, είχαν βρει καταφύγιο στο σχολείο.
Δώδεκα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από τις ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι παλαιστινιακές υπηρεσίες αρωγής.

Τα εννέα θύματα σκοτώθηκαν στη Ράφα και τα τρία στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Το Ισραήλ ξεκίνησε την Κυριακή να αποσύρει μέρος των δυνάμεών του από τη Λωρίδα της Γάζας και να μεταφέρει άλλες στο εσωτερικό του παλαιστινιακού θύλακα, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του στρατού στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Αποσύρουμε συγκεκριμένες δυνάμεις, μετακινούμε στο εσωτερικό (του θύλακα) άλλες, αυτή η αποστολή βρίσκεται σε εξέλιξη», δήλωσε ο Πίτερ Λέρνερ, επιβεβαιώνοντας έτσι για πρώτη φορά επισήμως την μερική απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων.

Χθες, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου απηύθυνε προειδοποίηση πως το Ισραήλ είναι έτοιμο, να συνεχίσει να μάχεται τους Παλαιστίνιους αντάρτες, αφότου ολοκληρώσει την πρωταρχική του αποστολή για την καταστροφή των τούνελ που έχει κατασκευάσει η Χαμάς κάτω από τα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας.