Ο ισραηλινός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν πραγματοποιήθηκαν ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη της ισχύος της τελευταίας εκεχειρίας, ούτε ερρίφθησαν, όπως είπε, ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ.

Το Ισραήλ συμφώνησε να επιτρέψει τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας και υλικών για την ανοικοδόμηση στη Λωρίδα της Γάζας.H κατάπαυση του πυρός που ετέθη σε ισχύ προβλέπει το άμεσο άνοιγμα των σημείων διέλευσης μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού θύλακα προκειμένου «να εισέλθει ταχέως ανθρωπιστική βοήθεια, τα μέσα και τα υλικά για την ανοικοδόμηση», ανακοίνωσε η διπλωματία της Αιγύπτου.


Από την έναρξη των εχθροπραξιών στις 8 Ιουλίου, το Ισραήλ πραγματοποίησε επιθέσεις εναντίον 5.230 στόχων στη Λωρίδα της Γάζας.


Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν περίπου 4.590 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, με τις 3.660 εξ αυτών να πέφτουν στο έδαφος και τις υπόλοιπες να καταρρίπτονται από το αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα ή να πέφτουν σε παλαιστινιακές περιοχές.
 
Χθες, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν εξέφρασε την ελπίδα ότι η εκεχειρία στη Γάζα θα είναι «διαρκής», ενώ ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι ευχήθηκε να οδηγήσει σε οριστική διευθέτηση του μεσανατολικού.