Τα παραπάνω αναφέρονται σε μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Nature.

 
Οι δοκιμές σε ανθρώπους αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, αναφέρει ο Guardian.
Από την ασθένεια έχουν χάσει τη ζωή τους 1.500 άνθρωποι και τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι κυρίως στη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα έχουν μολυνθεί.
 
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερος από τον αναφερθέντα και ότι έως και 20.000 άνθρωποι ενδεχομένως να μολυνθούν από τον ιό μέχρι να τερματιστεί η επιδημία.
 
Χθες η Νιγηρία επιβεβαίωσε το τρίτο κρούσμα του ιού στην πόλη Πορτ Χαρκούρ, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα σε 17, ενώ 271 άνθρωποι βρίσκονται υπό παρακολούθηση.

Σε απεργία εν τω μεταξύ κατέβηκε το υγειονομικό προσωπικό στο μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Λιβερίας της χώρας που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία του ιού Έμπολα, απαιτώντας καλύτερους μισθούς τις απαραίτητες εγκαταστάσεις και καλύτερες συνθήκες για να καταπολεμηθεί ο ιός Έμπολα .

«Χρειαζόμαστε τον κατάλληλο εξοπλισμό για να εργαστούμε και να πληρωνόμαστε περισσότερο γιατί διακινδυνεύουμε τις ζωές μας», δήλωσε ο Τζον Τούγκμπεχ εκπρόσωπος των απεργών στο νοσοκομείο Τζον Φ Κένεντι στη Μονρόβια.

Οι νοσηλευτές και οι γιατροί δεν θα επανέλθουν στην εργασία τους έως ότου τους χορηγηθούν «μέσα ατομικής προστασίας», τα οποία έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την πρόληψη της μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών, όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος των απεργών. «Από την αρχή της επιδημίας Έμπολα, δεν έχουμε λάβει κανένα προστατευτικό εξοπλισμό» εξήγησε Τζον Τούγκμπεχ. «Αυτός είναι ο λόγος που τόσοι πολλοί γιατροί έχουν μολυνθεί» συμπλήρωσε.

Η Λιβερία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία έχοντας έως τώρα 694 νεκρούς και 1.378 κρούσματα. Σχεδόν το 1/10 των θανάτων από τον ιό Έμπολα είναι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δε έχει προειδοποιήσει ότι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων θα μπορούσε να υπερβεί τις 20.000.

Το χειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου Τζον Φ Κένεντι στη Μονρόβια είναι το μόνο κέντρο στη Λιβερία όπου μπορεί να γίνουν σοβαρές επεμβάσεις και η συνέχιση της απεργίας ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους καθώς απειλεί να καθηλώσει τη χώρα που δίνει μάχη κατά του ιού Έμπολα.
Ιάπωνες επιστήμονες ανέπτυξαν ένα νέο τεστ για τον ιό Έμπολα, το οποίο μπορεί να εντοπίσει την ασθένεια μέσα σε 30 λεπτά χρησιμοποιώντας απλό εξοπλισμό, αναφέρει το Marketwatch, επικαλούμενο δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei.
 
Η Eiken Chemical Co. και ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Ναγκασάκι δημιούργησαν ένα νέο τεστ, το οποίο μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας μια μικρή συσκευή  θερμότητας με μπαταρία, κάτι που κάνει το τεστ ιδιαίτερα εύχρηστο σε περιοχές χωρίς σταθερές πηγές ενέργειας.
 
Το τεστ που υπάρχει τώρα χρειάζεται μια με δύο ώρες για τα αποτελέσματα και «απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και σταθερή παροχή ηλεκτρικού, γεγονός που καθιστά τη χρήση του δύσκολη σε περιοχές με φτωχές ενεργειακές υποδομές», αναφέρει το δημοσίευμα.