Στόχος της κυβέρνησης είναι να συμβάλουν οι συναντήσεις στο Παρίσι στο να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση που θα ακολουθήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Επιδίωξή της επίσης είναι να τεθούν εκτός της νέας αξιολόγησης θέματα στα οποία επιμένει η Τρόικα, ωστόσο όμως απειλούν με κλυδωνισμούς την κυβέρνηση όπως: αλλαγές στις αποφάσεις για τις απεργίες και τις ανταπεργίες, καθεστώς απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και πιέσεις για νέες απολύσεις στον δημόσιο τομέα, ενώ παράλληλα επιδιώκει φοροελαφρύνσεις με μειώσεις στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης και στον Ειδικό Φόρο στο Πετρέλαιο Θέρμανσης (20%).

Στέλεχος της κυβέρνησης στην Αθήνα, αναφέρει το naftemporiki.gr, αν και αναγνωρίζει ότι ορισμένοι εντός του Μαξίμου καλλιέργησαν «υπερβολικές και ίσως λανθασμένες προσδοκίες για το Παρίσι», υποστηρίζει ότι τα όσα λέγονται για τις συναντήσεις, ότι δηλδή είναι άνευ ουσιαστικού περιεχομένου και ότι οι υπουργοί πάνε για διακοπές στο Παρίσι, «όχι μόνο είναι εκτός πραγματικότητας, αλλά αδικούν την ελληνική αντιπροσωπεία».

Σύμφωνα με το εν λόγω στέλεχος στη γαλλική πρωτεύουσα χθες και σήμερα «χτίζονται οι βάσεις όπου πάνω τους θα στηριχθεί ολόκληρο το οικοδόμημα για απεμπλοκή από τα μνημόνια, για απομείωση του χρέους της χώρας και για σταδιακή ελάφρυνση των φορολογικών βαρών».

Χθες το οικονομικό επιτελείο προσήλθε στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας, Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν) και Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ), με πλήρη στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του επταμήνου του 2014 και την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τις 17 Ιουλίου που έφυγε η τρόικα από την Αθήνα μέχρι σήμερα, από τα οποία προκύπτει ότι η Ελλάδα βρίσκεται εντός των στόχων που έχουν τεθεί.

Για την Τετάρτη έχει προγραμματισθεί μαραθώνιος συναντήσεων με τους Υπουργούς που έχουν μεταβεί στο Παρίσι. 
 
Σε ερώτηση αν αποδέχονται οι δανειστές τις θυσίες του ελληνικού λαού, αν καταλαβαίνουν, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε  ότι καταλαβαίνουν. Πάντως οι επικεφαλής του ΥΠΟΙΚ εξερχόμενοι του κτιρίου του ΟΟΣΑ όπου «φιλοξενείται» η διαπραγμάτευση αρνήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα  αν ετέθη το θέμα των φοροελαφρύνσεων.
 
Ούτε ο κ. Χαρδούβελης ούτε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης απάντησαν σε ερώτηση αν ετέθη το θέμα των φοροελαφρύνσεων, όταν συνάντησαν τους εκπροσώπους του Τύπου τα μεσάνυχτα της Τρίτης, αμέσως μετά το πρώτο ραντεβού. 
 
Την Πέμπτη το πρωί θα γίνει, με τους επικεφαλής της τρόικας, ένα είδος ανασκόπησης, με τα πρώτα συμπεράσματα από τις εκτιμήσεις και στη συνέχεια προβλέπεται ενημέρωση στους δημοσιογράφους.