Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ μόλις 0,9 είναι ο μέσος όρος εργαζόμενων ανά νοικοκυριό. Και αυτά το 2011 όταν η κρίση βρίσκονταν στο μέσο της και η ανεργία δεν είχε σκαρφαλώσει στα σημερινά επίπεδα. 
 
Το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα θα παραμείνει καθηλωμένο κοντά στο υψηλότερο επίπεδό από τότε που άρχισε η κρίση  περί το 27% έως το τέλος του 2015, σύμφωνα με έκθεση του ΟΟΣΑ.
Ειδικότερα, από τα οικονομικά χαρακτηριστικά του μόνιμου πληθυσμού της χώρας, που δημοσιοποίησε χθες η ΕΛΣΤΑΤ, προκύπτουν τα εξής:
 
– Ο οικονομικά ενεργός πληθυσμός ανήλθε το 2011 σε 4.586.636 άτομα (42,4% του συνόλου του μόνιμου πληθυσμού) ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 6.229.650 άτομα (57,6% του συνόλου του μόνιμου πληθυσμού).
 
– Από το σύνολο του οικονομικά ενεργού πληθυσμού, 3.727.633 άτομα δήλωσαν «απασχολούμενοι» και 859.003 άτομα δήλωσαν «άνεργοι». Το μεγαλύτερο ποσοστό του οικονομικά ενεργού πληθυσμού (59%) είναι άντρες, ενώ οι γυναίκες αποτελούν το υπόλοιπο 41%.
 
– Το 46,2% του συνόλου των απασχολουμένων ανήκει στην ομάδα ηλικίας 30- 44 ετών, ακολουθούμενο από ποσοστό 36,2 % που ανήκει στην ομάδα 45- 64 ετών. Ο μέσος αριθμός απασχολουμένων ανά νοικοκυριό είναι 0,9.
 
– Στα ζευγάρια (έγγαμα ή συμβιούντα) με τουλάχιστον ένα παιδί (κάτω των 18 ετών), το 52,4% των μητέρων είναι απασχολούμενες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των απασχολούμενων πατέρων ανέρχεται στο 84,9%. Σε ό,τι αφορά στις μόνες μητέρες με τουλάχιστον ένα παιδί κάτω των 18 ετών, το 61,2% αυτών είναι απασχολούμενες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των μόνων πατέρων με τουλάχιστον ένα παιδί κάτω των 18 ετών, ανέρχεται στο 74,9%.
 
– Στην περιφέρεια της Πελοποννήσου, ο κλάδος «Γεωργία, Δασοκομία και Αλιεία» εμφανίζει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία συμμετοχή (25,6%) στο σύνολο των απασχολουμένων της, ενώ στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τη μεγαλύτερη ποσοστιαία συμμετοχή (23,9%) καταγράφει ο κλάδος «Δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης».
 
– Το 10,5% (391.398 άτομα) του συνόλου των απασχολουμένων έχει ξένη υπηκοότητα (συμπεριλαμβανομένων των ατόμων με αδιευκρίνιστη ή χωρίς υπηκοότητα).
 
– Από τη μελέτη των στοιχείων, προκύπτει, επίσης, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των απασχολουμένων με ελληνική υπηκοότητα (18,2%) εργάζεται στον κλάδο «Χονδρικό και Λιανικό Εμπόριο- Επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και μοτοσικλετών», ακολουθούμενο από ποσοστό 10,7% που εργάζεται στον κλάδο «Δημόσια Διοίκηση και 'Αμυνα- Υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση». 
 
– Το μεγαλύτερο ποσοστό (18,8%) των απασχολουμένων με ξένη υπηκοότητα (συμπεριλαμβανομένων αυτών με αδιευκρίνιστη ή χωρίς υπηκοότητα) εργάζεται στον κλάδο «Κατασκευές», ακολουθούμενο από ποσοστό 18,2% που εργάζεται στον κλάδο «Γεωργία, Δασοκομία και Αλιεία». 
 
– Σε όσους δήλωσαν ανειδίκευτοι εργάτες, χειρώνακτες και μικροεπαγγελματίες, το 59,1% είναι Έλληνες και το 40,9% είναι άτομα με ξένη υπηκοότητα (συμπεριλαμβανομένων αυτών με αδιευκρίνιστη ή χωρίς υπηκοότητα).
 
– Στο σύνολο των απασχολουμένων, το μεγαλύτερο ποσοστό (30,8%) είναι απόφοιτοι Λυκείου (Γενικού, Εκκλησιαστικού, Επαγγελματικού κ.λπ.). Όσον αφορά στον τόπο εργασίας το μεγαλύτερο ποσοστό (61,7%) των απασχολουμένων εργάζεται στον δήμο της μόνιμης κατοικίας του.