Το ρεπορτάζ αποκάλυπτε ότι ο Αντώνης Μακρυδημήτρης υπήρξε αντιπρόεδρος της κρατικής οργάνωσης «Έργο Πολιτών» που υποτίθεται ότι θα έλεγχε τις ΜΚΟ, η οποία φέρεται να χρηματοδοτήθηκε με εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες με περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ μέσα σε μια πενταετία.

Η κα. Φάκου έλαβε σήμερα και μια σειρά από καταγγελίες για παραβιάσεις των όρων της προκήρυξης, φωτογραφικές πριμοδοτήσεις υποψηφίων καθώς και άλλες που αφορούν πλαστά έγγραφα υποψηφίων που δεν ελέγχτηκαν ποτέ, παρά τα δημοσιεύματα της εποχής.

Το αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί πλημμελήματα ή ακόμα και κακουργήματα από τη ΝΕΡΙΤ και τους υπεύθυνους των υποτιθέμενων διαγωνισμών.

Οι σημερινές εξελίξεις αφήνουν μια αχτίδα αισιοδοξίας όσον αφορά την αντίδραση της δικαιοσύνης που παρά τις καταγγελίες και τις επίσημες καταθέσεις από την πρώτη ημέρα του κλεισίματος της ΕΡΤ σχετικά με διάφορες υποθέσεις (μαύρη εργασία, ενδείξεις κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, πλήρη και επιδεικτική καταπάτηση της νομοθεσίας σχετικά με τη διαδικασία ανάρτησης αποφάσεων στη Δι@ύγεια) μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει καμία υπόθεση πέραν της προανάκρισης.