Στην ψηφοφορία ουσιαστικά απείχαν όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκτός της Γερμανίας και της Βρετανίας, της Φινλανδίας και της Τσεχίας που μαζί με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Ιαπωνία ψήφισαν αρνητικά. Δηλαδή η Ελλάδα συντάχτηκε με τα κράτη που δεν θέλουν την προστασία του δημόσιου χρέους από τα κερδοσκοπικά κεφάλαια  

Η απόφαση του ΟΗΕ χαιρετίστηκε φυσικά από την Αργεντινή η οποία έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τα κερδοσκοπικά κεφάλαια. Εκ μέρους αυτών που διαφωνούσαν ο εκπρόσωπος των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι η ψήφιση ενός μηχανισμούς αναδιάρθρωσης των κρατικών χρεών θα προκαλούσε οικονομική ανασφάλεια που θα μπορούσε να επηρεάσει τις ανεπτυγμένες χώρες. Συνεχίζοντας την ομιλία του ισχυρίστηκε ότι υπάρχει ήδη μηχανισμός υποστήριξης των κρατών που βρίσκονται σε δυσκολία και αυτός είναι το ΔΝΤ.

Στην Ελλάδα που φαίνεται ότι καιγόμαστε πολύ για την οικονομική ασφάλεια των ανεπτυγμένων κρατών έχουμε ζήσει από πολύ κοντά την καλοσύνη του μηχανισμού υποστήριξης που ονομάζεται Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Για αυτό φαίνεται ότι καταψηφίσαμε.

Η είδηση αυτή φυσικά επισημάνθηκε μόνο από πολύ λίγες ιστοσελίδες (όπως η Αυγή) και μέλη των κοινωνικών δικτύων (όπως ο @Galaxyarchis).