Συγκεκριμένα στο τέλος της ομιλίας του Λεωνίδα Γρηγοράκου που επιτέθηκε φραστικά στον Χρυσοχοΐδη ο τελευταίος ζήτησε το λόγο και αναφέρθηκε σε «κάποιους που παριστάνουν τους δικηγόρους του προέδρου» για να επικρατήσει χαμός στην αίθουσα. «Δεν ανήκω στο κόμμα κανενός προέδρου, είμαι ΠΑΣΟΚ γιατί θέλω μια δημοκρατική παράταξη και όχι μια αντιδημοκρατική παράταξη» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης για να λάβει την απάντηση του Γιώργου Λιάννη: «Δεν έκανα 700 χιλιόμετρα για να μου πεις εσύ πως θα φτιάξουμε τη Δημοκρατική Παράταξη».

Ο Χρυσοχοΐδης συνέχισε στην ομιλία του λέγοντας ότι «είμαστε πίσω από Το Ποτάμι στο τελευταίο γκάλοπ» και συνέχισε την κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ διερωτώμενος «αυτή είναι η πολιτική μας που δικαιώνεται;» (σ.σ. αναφερόμενος στην αποστροφή του Βενιζέλου κατά την συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ).

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σήκωσε το γάντι για την κριτική που δέχθηκε δημοσίως άπο τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τόσο για το θέμα της προεδρικής εκλογής, όσο και για την λειτουργία του κόμματος, αλλά μίλησε και για «καλικάντζαρους της παράταξης» φράση που ερμηνεύθηκε ως ευθεία αιχμή και εναντίον του προκατόχου του Γιώργου Παπανδρέου, που απουσίαζε για ακόμα μια φορά από κομματική εκδήλωση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανώς ενοχλημένος από την κριτική που δέχεται από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη απάντησε σε έντονο ύφος στη δευτερολογία του στην προσυνεδριακή εκδήλωση στο Caravel, κάνοντας λόγο για «φαντάσματα που είναι παρόντα… Οι καλικάντζαροι της παράταξης χαίρονται και στήνουν χορό, ευτέλισαν την Ελιά, ζητώ συγγνώμη από τους υποψήφιους της Ελιάς, περιμένανε δήλωση στήριξης έστω και μετά την ψηφοφορία και αυτή έγινε λειψή, αλλά όλοι αυτοί πήραν απάντηση».