Από τη συνομιλία που είχε με βουλευτές της Ν.Δ. στο εντευκτήριο της Βουλής προκύπτει ότι ο κ. Σαμαράς επέμενε σταθερά στη θέση του ότι δεν θα οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές. 
 
Κάποια στιγμή, αναφέρει το capital.gr, τον ρώτησε ο Γιάννης Μιχελάκης εάν η συζήτηση για το χρέος θα ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους. Στην καταφατική απάντηση του πρωθυπουργού ο Μάξιμος Χαρακόπουλος παρατήρησε ότι σε αυτή την περίπτωση ακόμα και αν γίνουν εκλογές ” θα πάμε σε αυτές με άλλο αέρα”. Η απάντηση του κ. Σαμαρά ήταν κοφτή: “Δεν πιστεύω ότι θα πάμε σε εκλογές”. 
 
Κάποια στιγμή δε, μεταξύ αστείου και σοβαρού, ο κ. Σαμαράς είπε ότι στην υποθετική περίπτωση που γίνουν εκλογές, με βάση τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη στις τράπεζες δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ.

Τέλος, σημείωσε ότι δεν πιστεύει ότι θα υπάρχουν πρόωρες εκλογές με με αφορμή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε την άνοιξη του 2015.  

Η δήλωση Σαμαρά γίνεται σε μια φάση κατά την οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανεβάζει τους τόνους της πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, εγείροντας με ιδιαίτερη οξύτητα το ζήτημα των πρόωρων εκλογών. 
 
Το vima.gr ωστόσο επισημαίνει ότι η δήλωση Σαμαρά έρχεται και σε μια άλλη στιγμή, κατά την οποία ανακινούνται σενάρια περί αλλαγής του εκλογικού νόμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δήλωση αυτή δεν προκλήθηκε από ερώτηση δημοσιογράφων που ανέμεναν την είσοδο του πρωθυπουργού στην Βουλή.
 
Ο πρωθυπουργός προσερχόμενος είπε στους εκπροσώπους του Τύπου που τον ανέμεναν ότι άκουσε κάποιον να ομιλεί περί εκλογών και γι’ αυτό προέβη στην δήλωσή του αυτή.