Στο πλαίσιο της επιχείρησης, η ηγεσία της ΝΔ απευθύνει ανοιχτό προσκλητήριο, σε δύο κεντρικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 40ής επετείου: η μια θα γίνει το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στην Χαλκιδική, όπου έγινε και το πρώτο συνέδριο της ΝΔ υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, και η δεύτερη θα γίνει στην Αθήνα ανήμερα της επετείου (4 Οκτωβρίου), στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
 
Το βασικό τρίπτυχο που προβάλλει η ΝΔ είναι «παράδοση, συνέχεια και μέλλον» και το σύνθημα είναι: «40 χρόνια για την Ελλάδα».
 
Στη Χαλκιδική θα γίνει κοινή συνεδρίαση των Πολιτικών Επιτροπών της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ και θα δοθεί σημασία στο παρελθόν και στη συνέχεια, ενώ στην Αθήνα θα γίνει η συζήτηση για το μέλλον με κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
 
Ο πρωθυπουργός φέρεται να αντιμετωπίζει τις εκδηλώσεις ως εφαλτήριο για την επανεκκίνηση της προσπάθειας ανασυγκρότησης και επανασυσπείρωσης της κεντροδεξιάς.
 
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των εκδηλώσεων ο Ανδρέας Παπαμιμίκος συναντήθηκε την Τετάρτη με τους πρώην γραμματείς της ΝΔ, τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, νυν προέδρου της Βουλής, τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, νυν βουλευτή Αρκαδίας και τον Λευτέρη Ζαγορίτη, νυν γγ Καταναλωτή.