Όπως διευκρίνισε το Παρατηρητήριο, κατά τη διάρκεια των επιδρομών αυτών, έχασαν τη ζωή τους 19 άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι παιδιά, στην πόλη Σαρακέμπ, και 23 άτομα, μεταξύ των οποίων 10 παιδιά, στην πόλη Εχσίμ.

Ανακίνηση του θέματος των χημικών

“Βαθιά ανησυχία” για τις αναφορές ότι το καθεστώς Άσαντ στη Συρία έκανε χρήση αέριου χλωρίου κατά αμάχων εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.
 
Ο Κέρι επικαλέστηκε έκθεση του διεθνούς Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW), η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα “με σχεδόν βεβαιότητα” ότι αέριο χλωρίου χρησιμοποιείται συστηματικά και κατ 'επανάληψη ως όπλο στη βόρεια Συρία. Η δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών ήρθε λίγο μετά αφότου το συριακό καθεστώς επανέλαβε ότι τα χημικά όπλα που διέθετε έχουν απομακρυνθεί όλα και ότι η Συρία έχει τηρήσει τις υποσχέσεις της απέναντι στη διεθνή κοινότητα .
 
Ο Κέρι πάντως ανέφερε ότι η έκθεση του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων που διερεύνησε τους ισχυρισμούς για τις επιθέσεις επικαλείται μάρτυρες οι οποίοι αναφέρουν τη χρήση ελικοπτέρων. Αλλά οι αντάρτες δεν διαθέτουν ( ελικόπτερα) και ως εκ τούτου “είναι ένοχο, το συριακό καθεστώς” αναφέρεται στην δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών.