«Ό,τι και να εικάζει κανείς και ό,τι και να λέει, στο μυαλό της πολιτικής ηγεσίας – που κι εγώ μετέχω – δεν υπάρχει όχι ευχέρεια ή συζήτηση ή επεξεργασία δεύτερου πακέτου από το πακέτο Τσίπρα» τόνισε στον ΒΗΜΑ FM o κ. Μητρόπουλος  και πρόσθεσε: 
 
«Ο Έλληνας πολίτης δεν θα περιμένει ούτε πολιτική για καταθέσεις, διότι εμείς θα στηρίξουμε τις καταθέσεις, ούτε μονομερείς κινήσεις ούτε τσαμπουκάδες ούτε τσαρλατανισμούς. Τίποτα! Θα έχουμε μια σθεναρή πολιτική ηγεσία, σταθερή, που θα απευθύνεται σε ευρύ κοινωνικό μέτωπο και ακόμη πιστεύω ότι θα είναι εφικτή και η αυτοδυναμία και θα διαπραγματευτούμε σθεναρά».
 
Η συζήτηση επικεντρώθηκε και στο ζήτημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων και τον επανέλεγχο πιστοποιητικών στο Δημόσιο. Ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε:
 
«Παρά το ότι είπε προς κάθε πλευρά να μην τολμήσουν να επανεξετάσουν την μετατροπή των συμβάσεων, όταν συζητήθηκε ο νόμος 4250, κι εγώ, ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, είπα ότι δεν διαφωνούμε στον αναδρομικό έλεγχο, εφόσον εμπλέκονται παρανομίες, εικονικότητες και πλαστότητες. Αλλά υπήρχε ένα άρθρο που έλεγε ότι το 15% της αξιολόγησης θα βγουν άχρηστοι, το 60% θα βγουν ανεπαρκείς και το 25% άριστοι. Τι φοβάται τώρα η Δούρου και οι άλλοι δήμαρχοι; Ότι ενώ συμφωνήσαμε να χρησιμοποιηθεί ο θεσμός και το άρθρο – σωστά κατ’ εμέ – για επανέλεγχο των συμβάσεων σε βάθος 20ετίας και παρά το ότι το ΑΣΕΠ θεωρεί ότι αυτό είναι παράνομο, (το άρθρο χρησιμοποιείται) για την αξιολόγηση και το συνδικαλιστικό κίνημα και κάποια τμήματά του έχουν σοβαρές ενστάσεις».