Σύμφωνα με συγκλίνουσες αναφορές, μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 70 μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και 50 μέλη της Αλ Κάιντα.
 
Επιπλέον στις αεροπορικές επιδρομές τραυματίστηκαν τουλάχιστον 300 μέλη του Ισλαμικού Κράτους, 100 εκ των οποίων σοβαρά, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία στο Ιράκ, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


 
Στο Ιράκ παράλληλα δεκάδες τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές στις δυτικές περιοχές της χώρας, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο στρατιωτικές και ιατρικές πηγές στο Ιράκ.
 
«Δεκάδες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν στις αμερικανικές επιδρομές εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη συριακή μεθόριο όπως και στην αλ Κάιμ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας Μοχάμεντ αλ Ασκάρι.

 
Το Πεντάγωνο δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιώσει αυτές τις επιδρομές.
 
«Τους δώσαμε (…) τις συντεταγμένες σχεδόν 80 θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία αλ Άνμπαρ» δήλωσε ένας συνταγματάρχης του ιρακινού στρατού.
 
«Πολλές από αυτές τις θέσεις έχουν πληγεί, ένας μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών έχει σκοτωθεί και αποθήκες πυρομαχικών έχουν καταστραφεί», πρόσθεσε ο συνταγματάρχης χωρίς να δώσει συγκεκριμένο απολογισμό.
 
Σε νοσοκομεία της επαρχίας αλ Άνμπαρ διακομίστηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών οι σοροί 48 τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, επισήμανε ένας γιατρός στην επαρχία που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Ο Ομπάμα διεμήνυσε αναχωρώντας από το Λευκό Οίκο για τη Νέα Υόρκη ότι θα ακολουθήσουν πολλά ακόμη πλήγματα εναντίον των εξτρεμιστών στη Συρία.

«Δεν θα ανεχθούμε την ύπαρξη ασφαλών καταφυγίων για τρομοκράτες που απειλούν τον λαό μας», δήλωσε ο Ομπάμα, που επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Χάιντερ αλ Αμπάντι και άλλους «φίλους και συμμάχους», περιλαμβανομένων ιδίως ηγετών αραβικών κρατών που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις εναντίον του ΙΚ.

«Η συνολική επιχείρηση θα χρειαστεί χρόνο. Θα αντιμετωπίσουμε προκλήσεις, αλλά θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται» ώστε οι ΗΠΑ να κατισχύσουν έναντι «αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης», συνέχισε ο Ομπάμα αναφερόμενος στο ΙΚ.
H τουρκική κυβέρνηση θα μπορούσε να παράσχει στρατιωτική ή επιμελητειακή υποστήριξη στις αεροπορικές επιδρομές που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα παράσχουμε την απαραίτητη υποστήριξη στην επιχείρηση αυτή. Η υποστήριξη θα μπορούσε να είναι στρατιωτική ή επιμελητειακή» είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, όπως μετέδωσε το τουρκικό ενημερωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι επισήμανε, έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ότι η Τουρκία έχει δεσμευτεί να συμμετάσχει στο διεθνή συνασπισμό εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους και θα βρίσκεται «στην πρώτη γραμμή» σε αυτήν την προσπάθεια.

«Η Τουρκία αποτελεί πλήρες μέλος αυτού του συνασπισμού και θα συμμετάσχει στην πρώτη γραμμή» υπογράμμισε ο Κέρι.

Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Τουρκία έχει συλλάβει και απελάσει περισσότερους από 1.000 ξένους μαχητές που προέρχονται από 75 διαφορετικές χώρες.