Ο αριθμός αυτός είναι υψηλότερος του αρχικού στόχου που είχε ορίσει η τράπεζα.

Μάλιστα, η διοίκηση προσανατολίζεται σε παράταση του προγράμματος εθελουσίας, προσβλέποντες σε ακόμα 100-150 αποχωρήσεις από τις θυγατρικές της.

H Alpha Bank πραγματοποιεί την εθελουσία έξοδο στο πλαίσιο της συνολικής αναδιάρθρωσής της, όπως αυτή έχει συμφωνηθεί με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ανταγωνισμού.

Kαταγγελίες για εκβιασμούς

Στην προσπάθειά της αυτή, έγραψε χθες ο «Ριζοσπάστης», η τράπεζα απειλεί, εκβιάζει, τρομοκρατεί εργαζόμενους που δεν θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.
Συγκεκριμένα:

1. Ανώτερα διευθυντικά στελέχη της τράπεζας επικοινωνούν τηλεφωνικά με εργαζόμενους και τους απειλούν με απόλυση σε περίπτωση που δεν κάνουν χρήση του προγράμματος, γιατί “δεν είναι στο αυριανό πλάνο της τράπεζας”.

2. Καλούν εργαζόμενους στη Διεύθυνση Προσωπικού, όπου ωμά τους εκβιάζουν με απόλυση, αν δεν κάνουν χρήση του προγράμματος, λέγοντάς τους ότι δεν είναι αποδοτικοί. Εχουν φτάσει μάλιστα και στο σημείο να εκβιάζουν άτομα με ειδικές ανάγκες.

Σφοδρή επίθεση στην διοίκηση της Alpha Bank εξαπέλυσε και ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της τράπεζας. Οι καταγγελίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλούν για “εκστρατεία εκφοβισμού των εργαζομένων, προκειμένου να συμμετάσχουν στην εθελούσια έξοδο” ώστε να στεφθεί με επιτυχία το “αντεργατικό πλάνο” της διοίκησης.