Πολλά παράξενα πράγματα μπορεί να συμβούν στην ζωή ενός έλληνα δημοσιογράφου. Σας βεβαιώνω…

Τού Γεράσιμου Λιβιτσάνου

Όμως σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονταν – μέχρι τώρα- η πιθανότητα να τον μνημονεύσει ένας πρωθυπουργός,  στο «κλείσιμο» της ομιλίας του, σε μια συνεδρίαση της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης!

Εκτός αν ο δημοσιογράφος λέγεται Γιάννης Πρετεντέρης κι πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός, δήλωσε, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ : «Στοχοποιείτε κάποιον, ενοχοποιείτε τις απόψεις του και μετά προχωράτε στον επόμενο, κατηγορείτε ανθρώπους, προσπαθείτε να τους απομονώσετε. Μιλάμε για συγκεκριμένους και δημοσιογράφους, όπως τον Πρετεντέρη»

Συνέχισε -όταν από τα αριστερά έδρανα ακούστηκαν γέλια- λέγοντας: «Κοιτάξτε κάτι, να μάθετε να ακούτε, όπως πρέπει.  Και μένα ο Πρετεντέρης κατά καιρούς μου έχει ασκήσει την πιο σκληρή κριτική και πολλές φορές ένοιωσα ότι με αδίκησε, αλλά ποτέ δεν σκέφθηκα να ζητήσω εμπάργκο εναντίον ενός δημοσιογράφου. Γιατί εμείς πιστεύουμε και στην δημοκρατία και το εννοούμε όταν το λέμε».

Επειδή «πιστεύουν στην δημοκρατία», γι αυτό «πέρασαν» – στο τέλος Αυγούστου και στα απολύτως ελεγχόμενα θερινά Τμήματα της Βουλής- τροπολογία για την συγχώνευση των ομίλων Ψυχάρη και Μπόμπολα. Τών ιδιοκτητών του MEGA. Χωρίς καν να τηρηθούν οι τυπικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Τώρα – ενόψει της εκλογής προέδρου Δημοκρατίας – εκλιπαρούν την «διαπλοκή» να τους ανταποδώσει την χάρη…