Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ επέκρινε τους απεργούς, η κινητοποίηση των οποίων ακολουθεί τη διήμερη απεργία στην οποία προχώρησαν το Σαββατοκύριακο οι μηχανοδηγοί των γερμανικών σιδηροδρόμων (Deutsche Bahn). Η καγκελάριος «ελπίζει ότι αυτές οι διενέξεις θα διευθετηθούν γρήγορα», είπε ο εκπρόσωπός της, Γκέοργκ Στράιτερ. 
 
Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι εξαιτίας της απεργίας θα ακυρωθούν 1.400 πτήσεις εντός της Γερμανίας και προς ευρωπαϊκούς προορισμούς, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν 200.000 επιβάτες.
 
Την Τρίτη στις 06:00 το πρωί (07:00 ώρα Ελλάδας) θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας διάρκειας 18 ωρών και οι πιλότοι των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων. Όλοι οι πιλότοι θα επιστρέψουν στη δουλειά τους μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Σήμερα, ορισμένες πτήσεις έγιναν κανονικά, χωρίς μέλη του συνδικάτου Cockpit στο πιλοτήριό τους.
 
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ακυρώθηκαν οι περισσότερες αφίξεις και αναχωρήσεις από και προς τη Φρανκφούρτη, όμως σχεδόν οι μισές πτήσεις από το Μόναχο θα πραγματοποιηθούν όπως ήταν προγραμματισμένες. 

Σημειώνεται ότι βασικό αίτημα των απεργών αποτελεί το να μην μεταβληθεί το πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης που προβλέπουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας τους.