Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι επόμενες κινήσεις της Αθήνας απέναντι σε πιστωτές και αγορές, αλλά και ο βηματισμός του κυβερνητικού έργου, καθώς παλιές κόντρες, όπως αυτή για το μισθολόγιο στο δημόσιο, επανήλθαν, φέρνοντας ξανά στο προσκήνιο τις ενδοκυβερνητικές τριβές

Η απόρριψη έφερε γκρίνια

Διαστάσεις, γράφει το naftemporiki.gr, λαμβάνει στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης η κόντρα Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη διαρροή ότι προωθείται σχέδιο που εξισώνει το μισθό των νεοπροσλαμβανόμενων στο Δημόσιο με αυτόν στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή στα 680 ευρώ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε χθες διάλογο με το ΠΑΣΟΚ για το Δημόσιο και όχι «συζήτηση με κραυγές, διαρροές ή δημοσιεύματα», ενώ άφησε να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα του μισθού για τους νεοπροσλαμβανόμενους υπαλλήλους μόνο για μια διετή δοκιμαστική περίοδο. 

Στον ypoyrg;o απάντησε ο Χρήστος Πρωτόπαππας, ο οποίος «αποκάλυψε» ότι ο πρώτος έθεσε μόνος του ζήτημα  εισαγωγικού μισθού στους αξιωματούχους της τρόικας στη συνάντηση στο Παρίσι όπου ήταν παρών ο κ. Πρωτόπαπας.
O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης ανέβασε ακόμη περισσότερο τους τόνους έναντι του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι προτιμά να πέσει η κυβέρνηση παρά να κάνει τον παραμικρό συμβιβασμό: «Αυτό πρέπει να τελειώσει. Δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ; Πάμε παρακάτω! Προτιμώ να πέσει η κυβέρνηση αν είναι να πέσει για μια μεταρρύθμιση και να πάμε σε εκλογές. Εδώ δεν πρέπει η κυβέρνηση να κάνει τον παραμικρό συμβιβασμό» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος με τη στάση του το ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι «δεν είναι διατεθειμένο να κάνει βήμα πίσω εν όψει μάλιστα και της αξιολόγησης τη τρόικας», στάση που έχει αρχίσει να «ενοχλεί» αρκετά στελέχη πρώτης γραμμής της Ν.Δ.. Δύσκολο πάντως θεωρείται το να παρέμβει πυροσβεστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος επειδή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει επίσης έντονη αμφισβήτηση στο εσωτερικό του κόμματός του, καταλήγει το δημοσίευμα. 
 

Στη χρεοκοπία θα μας οδηγήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

 
Κλιμακώνεται διαρκώς η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία.

Απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, που διεμήνυσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα ακυρώσει το μνημόνιο, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη επανέλαβε τις αιτιάσεις προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πρόσφατη αναταραχή στις αγορές.

«Και μετά αναρωτιούνται στον ΣΥΡΙΖΑ ποιος προκαλεί   αναστάτωση στις αγορές…» σχολίασε και πρόθεσε: 

«Σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχτεί χρηματοδότηση που θα συνοδεύεται από δεσμεύσεις, ότι με ένα νόμο στη Βουλή θα ακυρώσει (μονομερώς) το Μνημόνιο, και τους εφαρμοστικούς Νόμους, ότι θα διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους λέγοντας “ότι μας χρωστάνε – δεν τους χρωστάμε”, ότι θα απεμπλακούν  από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή κηδεμονία και ότι “δεν πρόκειται να ακολουθήσουν το αφεντικό”, όπως ονόμασε τις αγορές».

Η κ. Βούλτεψη υποστήριξε ακόμη πως η εφαρμογή του προγράμμτος του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει στην έξοδο από την Ευρωζώνη, στον «εσωτερικό δανεισμό» και τελικά στη χρεοκοπία.