Εργαζόμενοι, άνεργοι και φοιτητές ενώνουν τη φωνή τους κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης του Ματέο Ρέντσι, το αποκαλούμενο Jobs Act.
 
Ενόψει της κινητοποίησης, το συνδικάτο Cgil παρουσίασε σατιρικό βίντεο με τη μορφή δελτίων ειδήσεων που προέβαλε στους κινηματογράφους το καθεστώς Μουσολίνι.

Στο βίντεο πρωταγωνιστεί ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι που παρουσιάζει τη «νέα πρωτοποριακή φόρμουλα του συμβολαίου flash back: Σε προσλαμβάνω σήμερα, αλλά σε έχω ήδη απολύσει χθες»…

Οι αλλαγές του εργασιακού -και συγκεκριμένη η τροποποίηση του Άρθρου 18 με την κατάργηση των διατάξεων που προβλέπουν την επαναπρόσληψη εργαζομένων στην περίπτωση απόλυσης χωρίς βάσιμη αιτία- αποτελούν «κόκκινο πανί» για τα συνδικάτα, αλλά και την αριστερή πτέρυγα των Δημοκρατικών, εκπρόσωποι της οποίας αναμένεται να συμμετέχουν στην κινητοποίηση του Σαββάτου.
 
Δύο πορείες θα ξεκινήσουν στις 10:30 το πρωί του Σαββάτου από τις πλατείες Ρεπούμπλικα και Παρτιζάνι με κατάληξη την πλατεία Σαν Τζοβάνι της ιταλικής πρωτεύουσας, όπου θα δοθεί συναυλία. 
 
Το βίντεο της Cgil: «Roma Calling: Τα δικαιώματα δεν ανακαλούνται»

Στη διαδήλωση αναμένεται να πάρουν μέρος πολίτες από ολόκληρη τη χώρα. Ήδη έχουν ναυλωθεί 2.300 πούλμαν, τα τρένα θα πραγματοποιήσουν πρόσθετα δρομολόγια, ένα πλοίο θα αναχωρήσει από την Σαρδηνία και έχουν κλειστεί χιλιάδες αεροπορικά εισιτήρια.