Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στην τροπολογία θα περιλαμβάνεται διάταξη για τη μείωση κατά 30% της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί τροπολογία για τα «κόκκινα» δάνεια.

Κατά τις ίδιες πηγές, στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Βενιζέλο δεν υπήρξε συζήτηση για θέματα της δημόσιας διοίκησης, κάτι που θα συζητηθεί σε άλλη συνάντηση. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν ανοίγει θέμα ασφαλιστικού και ομαδικών απολύσεων.
Ο Ευ. Βενιζέλος μετά το πέρας της χθεσινοβραδινής συνάντησης στο Μαξίμου εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος. Είναι ενδεικτικό ότι στη σύντομη δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αφού σημείωσε με νόημα ότι «δικαιούμαστε να είμαστε αισιόδοξοι και προσεκτικοί», έστειλε δύο μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες: Πρώτον ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την τρόικα» και η αξιολόγηση «προχωρά κανονικά» και δεύτερον ότι η κυβέρνηση ούτε είχε ούτε έχει «σχέδιο Β» κι όποιος μιλάει γι αυτό «παίζει με τη φωτιά».

Σύμφωνα με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, στη σημερινή συνάντηση και παρά τις επιμέρους δυσκολίες, επιβεβαιώθηκε ότι η Κυβέρνηση «παραμένει σταθερά προσηλωμένη στον ‘‘οδικό χάρτη’’ εξόδου από την κρίση και το μνημόνιο» με κύριο μέλημα στην παρούσα φάση την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και της αξιολόγησης από την τρόικα «εντός των ορίων τα οποία έχουν περιγραφεί πολλάκις ακόμη και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό». 
Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση όσα θα προβλέπει η ρύθμιση:
 
-Οφειλές έως 15.000 ευρώ θα μπορούν -υπό προϋποθέσεις- θα ρυθμιστούν σε έως και 100 δόσεις.  Για την παροχή των 100 δόσεων θα πρέπει να καλύπτονται συγκεκριμένα κριτήρια, όπως για παράδειγμα εισοδηματικά.
-σε 72 δόσεις θα μπορούν να ρυθμιστούν όλες οι οφειλές, έως ένα εκατ. ευρώ. Πάνω από αυτό το όριο δεν θα δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης.
 
-το επιτόκιο που θα χρεώνει το δημόσιο μειώνεται από σε 4,56% από  8,05%
-οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής μειώνονται από 20% έως 100%
 
Ειδικότερα, οι εκπτώσεις είναι:
-100% για εφάπαξ καταβολή
-90% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 12 δόσεις
-80% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 24 δόσεις
-70% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 36 δόσεις
-60% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 48 δόσεις
-50% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 60 δόσεις
-30% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 72 δόσεις
-20% εφόσον τα χρέη καταβληθούν σε 100 δόσειw
 
Για να υπαχθεί κάποιος στη ρύθμιση θα πρέπει να έχει εξοφλήσει όλες τις υποχρεώσεις, φορολογικές και ασφαλιστικές του Οκτωβρίου. Δηλαδή θα πρέπει να έχει πληρώσει τις εισφορές στο ταμείο του και τους φόρους που λήγουν τον Οκτώβριο.