Ήδη επιχειρούν σε διάφορα σημεία της πόλης 50 οχήματα με 100 πυροσβέστες.

Οι κλήσεις αφορούν αντλήσεις υδάτων, κυρίως σε Πειραιά, Νίκαια, Κερατσίνι, Καματερό και Μενίδι, καθώς και απομακρύνσεις αντικειμένων και κοπές δέντρων.

Η Πυροσβεστική μέχρι τις 20.30 είχε δεχθεί πάνω από 500 κλήσεις για βοήθεια, με αποτέλεσμα να επιχειρούν σε διάφορα σημεία 150 πυροσβέστες με 70 οχήματα, ενώ εκτιμάται πως η επιχείρηση θα κρατήσει αρκετή ώρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα. 


Από τη σφορδή βροχόπτωση, δρόμοι μετατράπηκαν σε απέραντες λίμνες, με αποτέλεσμα η Πυροσβεστική να κληθεί να βοηθήσει οδηγούς να βγουν με ασφάλεια από τα αυτοκίνητά τους.

Παράλληλα, σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα σημειώθηκαν στο κέντρο της πόλης.

Οι βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα. Στην Αττική στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα έχει συσσωρευτεί μεγάλος όγκος υδάτων. 
 
Ίδια εικόνα και στο λιμάνι του Πειραιά. Χαλάζι έπεσε στις Αχαρνές. Αυτοκίνητα παρασύρθηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια ενώ στην Νίκαια η το χειμαρρώδες ποτάμι που δημιουργήθηκε είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί τρακάρισμα.

Γύρω στις 20.00 άρχισε ξανά έντονη βροχόπτωση.

Μάλιστα, στην οδό Κύπρου στο Μενίδι, η Πυροσβεστική χρειάστηκε να απεγκλωβίσει τρία άτομα μέσα από ένα αυτοκίνητο, το οποίο παρασύρθηκε από ορμητικά νερά ρέματος.

Παράλληλα, πυροσβέστες προσπαθούν από αντλήσουν τα νερά από υπόγειο πάρκιγνκ σούπερ μάρκετ στο Ίλιον.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων το Mega, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής ανέφερε πως υπάρχουν πληροφορίες ότι μέσα στο πάρκινγκ βρίσκονται 10-12 αυτοκίνητα, τόνισε όμως πως υπάρχει πληροφόρηση για εγκλωβισμένους ανθρώπους.

 Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι κλήσεις για βοήθεια αυξάνονται συνεχώς.

Η κακοκαιρία, λοιπόν, χτύπησε και το Κοινοβούλιο, ωστόσο ο κ. Μητρόπουλος εμφανίστηκε ακάθεκτος. Παρά το γεγονός ότι οι βουλευτές τού επισήμαναν πως έχουν κλείσει τα φώτα στην αίθουσα της Ολομέλειας, ο κ. Μητρόπουλος τόνισε: «Σας ευχαριστώ για το σχόλιο, αλλά θα συνεχίσω».