Στο επίκεντρο θα βρεθούν η κατάσταση της οικονομίας, και κυρίως το νέο τοπίο που διαμορφώνεται μετά τα επιτυχή stress tests, ο τρόπος διάθεσης των 11 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και η πρόταση που προτίθεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα κόκκινα δάνεια.

Κύκλοι της Κουμουνδούρου δήλωναν μετά την ανακοίνωση των ασκήσεων αντοχής ότι το μεγάλο ζητούμενο είναι άμεσα, να αποκατασταθεί η κανονική τραπεζική λειτουργία, με την παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, την πτώση των επιτοκίων χορηγήσεων και την ανακούφιση των υπερχρεωμένων πολιτών.

Σημείωναν επίσης πως το Δημόσιο πρέπει να ασκήσει τα δικαιώματά του ως ο βασικός μέτοχος των τεσσάρων τραπεζών και ζητούσαν τη διατήρηση των μετοχών του ΤΧΣ. 

Αναφορικά με τα «κόκκινα» δάνει τάσσονταν κατά των τραπεζοκεντρικών λύσεων που «θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των τραπεζών και τη διαπλοκή και δεν θα εξασφαλίσουν τη δίκαιη και ίση μεταχείριση των δανειοληπτών». 

Ο Στουρνάρας πρόκειται να έχει αύριο συνάντηση και με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. Το ραντεβού είχε αρχικά οριστεί για σήμερα, αλλά τελικά άλλαξε, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω ενόχλησης που εξέφρασε η Κουμουνδούρου, ζητώντας θεσμικά να προηγηθεί η συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Στις 13 Νοεμβρίου ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα συναντηθεί και με αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ αποτελούμενη από τους βουλευτές ΝίκοΤσούκαλη και Ασημίνα Ξηροτύρη και το μέλος της Κ.Ε. του κόμματος Δημήτρη Χατζησωκράτη.