Οργισμένη αντίδραση από την παλαιστινιακή πλευρά με τον Μαχμούντ Αμπάς να δηλώνει ότι η απόφαση ισοδυναμεί με «κήρυξη πολέμου».
 
Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι απαγορεύει «μέχρι νεωτέρας» για λόγους ασφαλείας την πρόσβαση στην Πλατεία των Τζαμιών μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος γεννημένου στις ΗΠΑ εβραίου εποίκου Γεχούντα Γκλικ και τον μετέπειτα θάνατο παλαιστίνιου υπόπτου για την επίθεση από πυρά της αστυνομίας.
 
Τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο Γεχούντα Γκλικ -ακροδεξιός ισραηλινός στην πρώτη γραμμή της εκστρατείας για να επιτρέπεται στους Εβραίους να προσεύχονται στο Όρος του Ναού- τραυματίστηκε σε ένοπλη επίθεση που δέχτηκε στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. 
 
Ο 48χρονος Γκλικ νοσηλεύεται σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση έχοντας δεχτεί τέσσερις πυροβολισμούς.
 
Ο δράστης είχε διαφύγει, αλλά μερικές ώρες αργότερα η αστυνομία περικύκλωσε το σπίτι παλαιστίνιου υπόπτου -του πρόσφατα αποφυλακισθέντα Μοατέζ Χιτζάζι- ο οποίος και έπεσε νεκρός στην ανταλλαγή πυρών που ακολούθησε.

Συμπλοκές πάνω από οκτώ ώρες

Πλήθη νεαρών παλαιστινίων κατέκλυσαν τους δρόμους κοντά στο σημείο όπου σκοτώθηκε ο Μοατέζ Χιτζάζι βάζοντας φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Έσπασαν πλάκες και τούβλα και επιτέθηκαν στις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες απάντησαν με δακρυγόνα. Οι συμπλοκές κράτησαν περισσότερο από οκτώ ώρες.
 
«Τα πράγματα δεν είναι καλά. Όλοι είναι εξαγριωμένοι. Η κατάσταση γίνεται σαν νέα Ιντιφάντα» δήλωσε 65χρονος παλαιστίνιος περπατώντας στα αποκαΐδια των συγκρούσεων, παραπέμποντας στις σκηνές στην Ανατολική Ιερουσαλήμ στα τέλη του 1980 όταν οι παλαιστίνιοι εξεγέρθηκαν για πρώτη φορά κατά της ισραηλινής κατοχής.
 
Ο πυροβολισμός του Γκλικ κλιμάκωσε περαιτέρω την ένταση στην κατεχόμενη και προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου έχουν αναζωπυρωθεί το τελευταίο διάστημα οι συγκρούσεις μεταξύ παλαιστινίων και δυνάμεων ασφαλείας.