Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχει το μεσημέρι της Δευτέρας ο Αντώνης Σαμαράς.
 
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το ραντεβού έχει ζητηθεί από τον πρωθυπουργό εδώ και μία εβδομάδα προκειμένου να ενημερώσει τον Κάρολο Παπούλια για την πορεία της οικονομίας εν΄όψει της τελικης αξιολόγησης της τρόικας και των συζητήσεων που διεξάγονται με τους εταίρους για την προληπτική γραμμή στήριξης της χώρας στην μεταμνημονιακή εποχή.
 
Κατά τις ίδιες πηγές, οι κύριοι Σαμαράς και Παπούλιας θα συζητήσουν για τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου και για την τριμερή σύνοδο Αθήνας-Λευκωσίας-Καϊρου που θα γίνει την επόμενη Κυριακή στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.
 
Την ίδια ημέρα, τη Δευτέρα, θα συναντηθεί με τον κ. Παπούλια και ο Αλέξης Τσίπρας. Την πρωτοβουλία την είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η οικονομία.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ενημερώσει τον πρώτο πολίτη της χώρας για τις θέσεις του κόμματος του εφ όλης της τρέχουσας πολιτικής ύλης. Πεδίο αιχμής θα είναι η εκπεφρασμένη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρόκειται να ανγνωρίσει καμία συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, χωρίς να έχουν μεσολαβήσει εθνικές κάλπες. 
 
Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας, κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα επιχειρήσει να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις του Καρόλου Παπούλια σχετικά με τον χρόνο όπου θα κινηθούν οι διαδικασίες της προεδρικής εκλογής. Ήτοι, εάν θα ήταν διατεθιμένος να συμπράξει στην “επίσπευσή” τους πριν από τον Φλεβάρη, σε περίπτωση που του ζητηθεί από την Κυβέρνηση.
 
Το τελευταίο τετ α τετ του Αλέξη Τσίπρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε πραγματοποιηθεί την επομένη των ευρωεκλογών, τον περασμένο Μάιο.