Σύμφωνα με την ετήσια μελέτη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ «Προοπτικές της παγκόσμιας ατζέντας» που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα, οι ανησυχίες των παγκόσμιων ελίτ μεταβάλλονται και περιλαμβάνουν και κινδύνους που μέχρι πριν έναν χρόνο δεν ήταν στο προσκήνιο. Στους δέκα μεγαλύτερους κινδύνους περιλαμβάνονται: 
 
1) Η εμβάθυνση της εισοδηματικής ανισότητας.
2) Η στείρα ανάπτυξη που δεν δημιουργεί θέσεις εργασίας.
3) Η έλλειψη ηγεσίας.
4) Ο αναδυόμενος γεωστρατηγικός ανταγωνισμός.
5) Η αποδυνάμωση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας.
6) Η αύξηση της ρύπανσης στον αναπτυσσόμενο κόσμο.
7) Η αύξηση της εμφάνισης σοβαρών καιρικών φαινομένων.
8) Η αύξηση τους εθνικισμού.
9) Η αύξηση του «στρες» για το νερό (πόσιμα ύδατα).
10) Η αυξανόμενη σημασία της υγείας στην οικονομία.
Σημειώνεται ότι στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στο Πεκίνο, το Σάββατο, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα έχει συνάντηση με τον αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι.

Τετ α τετ θα έχουν επίσης ο ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ.

Σύνοδος G20

Οι ηγέτες του περιφερειακού συνασπισμού Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πλούτου, συναντώνται στις 10 και 11 Νοεμβρίου στο Πεκίνο για το ετήσιο φόρουμ του APEC, στο οποίο θα είναι παρόντες οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
 
Μετά τη σύνοδο κορυφής του APEC θα πραγματοποιηθεί και η σύνοδος της Ομάδας των Είκοσι (G20), στις 15 και 16 Νοεμβρίου, στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας.