Στην τελευταία συζήτηση για την αναθεώρηση του Άρθρου 16 το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου τότε, πριν ακόμη το κόμμα ολοκληρώσει την νεοφιλελεύθερη μετάλλαξή του δηλαδή, είχε καταψηφίσει την δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος, του ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, έρχεται να νομοθετήσει για την αναγνώριση ιδιωτικών αμερικανικών, προς το παρόν, πανεπιστημίων στην Ελλάδα! Ως έμπειρος συνταγματολόγος, βρήκε τρόπο να παρακάμψει το Σύνταγμα.

Οι συχνές επισκέψεις του Αμερικανού πρέσβη, στο Μαρούσι επί υπουργίας του «γαλάζιου» Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, απέδωσαν καρπούς επί υπουργίας  του «πράσινου» Ανδρέα Λοβέρδου. Τουλάχιστον η ΝΔ έχει ξεκάθαρα ταχθεί υπέρ της δημιουργίας «μη κρατικών πανεπιστημίων» όπως προτιμάει να τα λέει.
H τροπολογία, με την χειρόγραφη παρατήρηση, προσχέδιο, ορίζει ότι η αρμοδιότητα του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων επεκτείνεται και στην αναγνώριση επαγγελματικής ισοδυναμίας τίτλων σπουδών που απονέμουν πανεπιστήμια εκτός ΕΕ τα οποία συνεργάζονται με Κολέγια στην Ελλάδα.
 
Σύμφωνα με την τροπολογία οι αμερικανικοί τίτλοι αναγνωρίζονται και σε προπτυχιακό και σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Όλο το ρεπορτάζ για την φωτογραφική τροπολογία με την οποία αναγνωρίζονται Deree και Anatolia αλλά και για τον ανηλεή πόλεμο υπερδυνάμεων της επιχείρησης Ανώτατη Εκπαίδευση, και από τις δύο μεριές του Ατλαντικού, αποκλειστικά στο www.360pedia.gr.