Αναλυτικά, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για εκκωφαντική σιωπή στο ζήτημα της φοροδιαφυγής των μεγάλλων ΜΜΕ στην Ευρώπη.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι με ευθύνη των ευρωπαϊκών κομμάτων και των κρατών δημιουργήθηκαν οι φορολογικοί παράδεισοι στην ΕΕ. Σήμερα, τόνισε, πληρώνουν 1% φόρο, την ίδια ώρα που υπερφορολογούνται μισθωτοί, συνταξιούχοι και ελεύθεροι επαγγελματίες.

«Μπορεί να είναι νόμιμο, αλλά είναι βαθιά ανήθικο», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρότεινε εναρμόνιση της ευρωπαϊκής φορολογίας, ώστε να μην επιτρέπονται τέτοια φαινόμενα. Επιπλέον, πρότεινει πέρα από την έρευνα της Κομισιόν να δημιουργηθεί ειδική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για το ζήτημα.

«Δεν είναι μόνο το Λουξεμβούργο. Είναι δεκάδες χώρες της ΕΕ. Δεν μιλάμε για κάτι χθεσινό, μιλάμε για κάτι παλιό», τόνισε ο Δ. Παπαδημούλης. Επιπλέον, χαρακτήρισε ψεύτες και υποκριτές κάποιους από εκείνους που σήμερα επιτίθενται στον Γιούνκερ, αναφέροντας το παράδειγμα του βρετανού Ν. Φάρατζ.
 
«Η ομάδα της Αριστεράς δεν θέλει καμία σύμπραξη με τους φασίστες. Δεν έχουμε εμπιστοσύνη ούτε στον Γιούνκερ ούτε στον Μοσκοβισί», σημείωσε.

Τέλος, ο Δ. Παπαδημούλης αποκάλυψε ότι πρόκειται να επαναφέρει το ζήτημα της Siemens στην Κομισιόν επειδή ακόμα και ο «άθλιος και κακός εξωδικαστικός συμβιβασμός που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση με τη SIEMENS δεν τηρείται».