Πιο πριν, μέσα στο Πολυτεχνείο κατέληξε ομάδα φοιτητών μετά την πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Οι διαδηλωτές μπήκαν στο ΕΜΠ από την είσοδο της Τοσίτσα, που έχει κλείσει από ομάδα φοιτητών. Απέναντί τους έχουν παραταχθεί άνδρες των ΜΑΤ, η παρουσία των οποίων ενισχύεται όσο περνά η ώρα. Η πορεία έμεινε για λίγη ώρα στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Σίνα, με στοχό να συνεχίσει προς τη Νομική Σχολή, αλλά η παρουσία κλούβας των ΜΑΤ επί της Ακαδημίας άλλαξε τα σχέδια


Το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε μετά τη βίαιη επέμβαση της αστυνομίας στη Νομική Αθηνών και το ΕΜΠ, ενόψει και του εορτασμού της 17 Νοέμβρη.

 
Διμοιρία των ΜΑΤ βρίσκεται μπροστά από το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου, ενώ αστυνομικές δυνάμεις υπάρχουν και στους γύρω δρόμους.
 
Στο συλλαλητήριο εν μέσω βροχερού καιρού συμμετέχουν περί τα 1.000 άτομα.

Σε συμμετοχή καλούν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα των φοιτητών και καταγγέλλουν την απροκάλυπτη αστυνομική βία και καταστολή, αλλά και την αυθαιρεσία της κυβέρνησης και της Πρυτανικής Αρχής του ΕΚΠΑ, που «σαν τιμωρός και ετσιθελικά κλείνει σχολές και κτήρια του δημόσιου Πανεπιστήμιου». Στις 2 το μεσημέρι κινητοποίηση στα Προπύλαια πραγματοποιούν και οι καθηγητές ενάντια στην εθελοντική εργασία και με αίτημα τους μαζικούς διορισμούς. 
 

Χθες Πέμπτη…

…Η ΕΛΑΣ οργίασε