Στο πλαίσιο των εορτασμών έχουν τεθεί σε επιφυλακή 7.000 αστυνομικοί, ενώ τίθενται σε εφαρμογή εντός της ημέρας έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο και την Κυριακή θα είναι κλειστοί οι δρόμοι γύρω από το ΕΜΠ έως την πλατεία Κάνιγγος, ενώ τη Δευτέρα θα κλείσουν στην περιοχή του κέντρου η οποία περικλείεται από τις λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασιλίσσης Σοφίας και τους κάθετους δρόμους αυτών.


Σε ανακοίνωσή της η τροχαία καλεί τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων.
Αλλαγές θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Η 41η επέτειος θα εορταστεί στα σχολεία στις 17 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, την ημέρα αυτή δεν θα γίνουν μαθήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια.

Βρέθηκε ο 24χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ που χτύπησε τον φωτορεπόρτερ με κλομπ στο κεφάλι στα επεισόδια στο Πολυτεχνείο και τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ η δικογραφία με το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε από την έρευνα που πραγματοποίησε η ΓΑΔΑ έχει ήδη διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.
 

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

Nα τιμήσουν τους νεκρούς του Πολυτεχνείου το 1973 και τους χιλιάδες αγωνιστές της πάλης ενάντια στη δικτατορία καλεί τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τους ανέργους το ΚΚΕ, με αφορμή την 41η επέτειο της εξέγερσης ενάντια στο χουντικό καθεστώς.

Ο Περισσός κάνει επίσης λόγο για ανάγκη επαγρύπνησης και ετοιμότητας, γιατί «η ελληνική κυβέρνηση εμπλέκει τη χώρα και το λαό στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών στην περιοχή της Αν. Μεσογείου και της Μ. Ανατολής, στο όνομα της γεωστρατηγικής «αναβάθμισης» της χώρας, στην πραγματικότητα για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου».

Η εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν, σύμφωνα με το ΚΚΕ, «με τη δική τους συμμαχία να κατακτήσουν τα σύγχρονα δικαιώματά τους στο δρόμο της οργάνωσης και της πάλης για τη ριζική ανατροπή, την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, την αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, με εργατική – λαϊκή εξουσία».