Σήμερα ο Γιώργος Καρατζαφέρης φαίνεται ότι τα κατάφερε πολύ καλά. Στους τραπεζικούς του λογαριασμούς υπάρχουν ευρήματα 6 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η περιουσία του σε ακίνητα ξεπερνάει τα 18 εκατομμύρια και η έρευνα δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Καλούτσικα φαίνεται να τα έχει καταφέρει και ο πρώην υπουργός Θοδωρής Ρουσόπουλος, που τώρα δεν έχει (εμφανή) ενεργό πολιτικό ρόλο. Η δημοσιογραφία πάντως πληρώνει μάλλον καλά γιατί και ο Τράγκας, του οποίου το όνομα βρέθηκε στη λίστα Λαγκάρντ, ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα αυτά τα κέρδισε εξαιτίας της επιτυχημένης του καριέρας.

Διαβάζουμε ότι ο κ. Καρατζαφέρης θα έχει μάλλον σοβαρό πρόβλημα με τη δικαιοσύνη επειδή δεν έχει δηλώσει κάποια εκατομμύρια ευρώ στο πόθεν έσχες του. Λες και το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση είναι φοροτεχνικό.

Δεν είμαι κατά του «αμερικάνικου ονείρου» σύμφωνα με το οποίο οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει πλούσιος με μια καλή ιδέα, με πολύ δουλειά και λίγη τύχη. Απλά, στατιστικά μιλώντας, όλοι αυτοί που εμπλέκονται με την καθοδήγηση της κοινωνίας φαίνεται να έχουν γαμηθεί στην τύχη… και δεν θέλω καν να μιλήσω για την καλή ιδέα που φαίνεται να είναι πάντα η ίδια: πως θα μας πιάσουν κορόιδα.

Το site της Βουλής των Ελλήνων έχει κοστίσει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ και φαίνεται ότι όντως άξιζε τα λεφτά του γιατί είναι πρακτικά αδύνατο να βρεις οποιαδήποτε ουσιαστική πληροφορία εντός του, όπως ακριβώς ήθελε δηλαδή και αυτός που το παράγγειλε.

Την εποχή που ο 80χρονος παππούς υποχρεούται να εκδώσει «κλειδάριθμο» και να υπολογίσει τον ΕΝΦΙΑ του μέσω διαδικτύου οι πολιτικοί μας καταθέτουν τα πόθεν έσχες τους σε κάτι κακογραμμένα χειρόγραφα κωλόχαρτα που επιπλέον σκανάρονται με εξοπλισμό που προφανώς χρησιμοποιεί λυχνίες πυρακτώσεως. Τα έγγραφα δημοσιεύονται σε ειδική πλατφόρμα της ιστοσελίδας της Βουλής με τρομακτική προστασία που αποκλείει οποιοδήποτε «κατέβασμα» των αρχείων και τέλος η ανάρτησή τους κρατάει για λίγες ώρες. Ίσα-ίσα δηλαδή να τηρηθεί η νομιμότητα, όπως την αντιλαμβάνονται αυτοί.

Η εσκεμμένη αυτή απόκρυψη των στοιχείων είναι μια πολύ απλή και συνάμα ανησυχητική ένδειξη του τι συμβαίνει εντός των κυβερνήσεων μας. Και χωρίς να έχω στοιχεία είμαι απόλυτα σίγουρος ότι η κωλοφαρδία εντός του κτηρίου της βουλής είναι κολλητική.