Οι ταραχές σημειώθηκαν μερικές ώρες αφότου οι αρχές ξήλωσαν οδοφράγματα εκτελώντας μια πρώτη δικαστική απόφαση που έχει στόχο να περιορίσει τα σημεία που έχουν καταλάβει οι διαδηλωτές από τις 28 Σεπτεμβρίου.

Περίπου δέκα μασκοφόροι παραβίασαν είσοδο του Κοινοβουλίου, ενώ τουλάχιστον ένας εξ αυτών κατάφερε να εισέλθει στο κτήριο πριν εκδιωχθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα Apple Daily.


«Η αστυνομία καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις ενέργειες εκ μέρους των διαδηλωτών που διαταράσσουν τη δημόσια τάξη», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις ασφαλείας.

Κοινοβουλευτική συνεδρίαση που είχε προγραμματιστεί για σήμερα ακυρώθηκε, ενώ τα ηγετικά στελέχη των φοιτητών, αιχμή του δόρατος αυτού του κινήματος διαμαρτυρίας, ζήτησαν από τους υποστηρικτές τους να μην προβούν σε οποιαδήποτε πράξη βίας.

Οι διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους από τις 28 Σεπτεμβρίου. Έκτοτε ο αριθμός τους έχει μειωθεί σημαντικά, ωστόσο εξακολουθούν να καταλαμβάνουν τρία σημεία στην πρώην βρετανική αποικία, δημιουργώντας προβλήματα στις δημόσιες συγκοινωνίες και την οικονομική δραστηριότητα.