Η τοπική κοινωνία βρίσκεται εν αναμονή της απόφασης του σώματος των ενόρκων, έως το τέλος της εβδομάδας, για τη δίωξή του ή μη.

Την ίδια στιγμή, ο θάνατος από πυρά αστυνομικών του 12χρονου μαύρου Ταμίρ Ράις, που έπαιζε με ένα ψεύτικο όπλο στο Κλίβελαντ του Οχάιο, απειλεί να προκαλέσει νέο κύμα οργής.

Ο θάνατος του Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον ξύπνησε τη φυλετική ένταση στο προάστιο του Σεντ Λούις του Μισούρι και προκάλεσε βίαιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, την επέμβαση της εθνοφρουράς και την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις αρχές, σε μία πόλη όπου το 67% του πληθυσμού είναι μαύροι, αλλά οι τοπικές αρχές και η αστυνομία είναι επανδρωμένες σχεδόν αποκλειστικά από λευκούς.


«Συνεχίζουμε την κινητοποίηση εδώ και 107 ημέρες και, ό,τι και να συμβεί, όλα αυτά ξεπερνούν την υπόθεση του Μάικλ Μπράουν. Το θέμα είναι η αστυνομική βαναυσότητα, πρόκειται για ρατσισμό που εξακολουθεί να είναι παρών παντού στην κοινωνία μας.
Ελπίζω ότι θα υπάρξει δίωξη» δήλωσε μία διαδηλώτρια.

Το δικαστήριο του Κλέιτον, όπου συνεδριάζει εδώ και τρεις περίπου μήνες το σώμα των ενόρκων για να αποφασίσει εάν ο αστυνομικός που σκότωσε τον Μάικλ Μπράουν θα διωχθεί, είναι πλέον περιφραγμένο με προστατευτικά κιγκλιδώματα.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, ο αστυνομικός δήλωσε στους ενόρκους ότι ενήργησε στο πλαίσιο της νόμιμης άμυνας κατά τη διάρκεια συμπλοκής με τον Μάικλ Μπράουν. Ομως αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο νεαρός μαύρος είχε τα χέρια ψηλά όταν πυροβολήθηκε από τον λευκό αστυνομικό.