Η συνάντηση των δύο ανδρών θα πραγματοποιηθεί στις 18:00, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Eν τω μεταξύ, σύσκεψη με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχει αύριο Τρίτη στο Παρίσι η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, προκειμένου «να προχωρήσει η αξιολόγηση και να εξετασθεί το πλαίσιο της επόμενης μέρας».

Στελέχη και από τις δύο συνιστώσες της συγκυβέρνησης αξιολογούν την κατάσταση ως εξαιρετικά κρίσιμη και εκτιμούν ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία στο Παρίσι ή έστω κάποια κατ’ αρχή σύγκλιση για μία συμφωνία πριν από τις 8 Δεκεμβρίου, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αναδεικνύεται πλέον ως πολύ πιθανό. 
 
Στο Παρίσι αύριο αναμένεται να «παιχθεί» το κρισιμότερο μέχρι σήμερα στοιχείο της διαπραγμάτευσης, το περιβόητο δημοσιονομικό κενό, που θα κρίνει τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης. Το ενδεχόμενο συμφωνίας ή όχι στην αυριανή συνάντηση όπως παραδέχονται στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού θα κρίνει κατά πολύ το αν θα επισπευσθούν άμεσα ή όχι οι εκλογές.
 
Ανώτατος παράγον του ΥΠΟΙΚ που επικαλείται το Capital.gr για την αναπάντεχη αυριανή συνάντηση στο Παρίσι με την τρόικα υποστήριξε ότι «όλα είναι ανοικτά, τόσο η δυνατότητα μίας συμφωνίας όσο και το αντίθετο…».