Γυναίκα με συμπτώματα υποθερμίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με το ανήλικο παιδί της να κλαίει απεγνωσμένα, ενώ λίγη ώρα αργότερα ένας άντρας έχασε τις αισθήσεις του, λιποθυμώντας στο σημείο όπου ξεκινάνε τα σκαλοπάτια προς την πλατεία Συντάγματος.
 
Ο γιατρός που βρισκόταν στο σημείο δεν μπόρεσε να διαγνώσει τον λόγο της κατάρρευσης του σύρου άντρα, ενώ μετα από περίπου 20 λεπτά μεταφέρθηκε και αυτός στον «Ευαγγελισμό» με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Οι Σύροι -μεταξύ τους και πολλά παιδιά- βρίσκονται απέναντι από τη Βουλή, σκεπασμένοι με κουβέρτες, ενώ έχουν αναρτήσει πανό στο οποίο αναγράφεται το αίτημά τους. Επίσης, έχουν κλείσει συμβολικά τα στόματά τους με μονωτική ταινία ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
 
Ζητούν άσυλο και στέγη από τις ελληνικές αρχές, καθώς και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ κάποιοι από αυτούς θέλουν να τους δοθεί η δυνατότητα να φύγουν με νόμιμο τρόπο σε άλλες χώρες, όπου έχουν συγγενείς. 
 
Η αρχική ομάδα των 150 σύρων προσφύγων, που εγκατέλειψαν τη χώρα τους εξιατίας της πολύχρονης εμφύλιας σύρραξης, έχει ενισχυθεί από συμπατριώτες τους, που βρίσκονται στο Σύνταγμα για να τους συμπαρασταθούν. Εκτιμάται ότι το απόγευμα της Κυριακής απέναντι από τη Βουλή βρίσκονταν μέχρι και 500 άτομα.
 

Επικοινωνία της Δούρου με τον Ιερώνυμο


Η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου επισκέφτηκε τους Σύρους στο Σύνταγμα την Κυριακή και ανακοίνωσε πως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο, με τους οποίους συζήτησε το θέμα της προσωρινής στέγασής τους.