Αυτή τη δήλωση έκανε ο Ευ. Βενιζέλος έξω από το Μαξίμου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά και τα μέλη της αποστολής στο Παρίσι: Γκίκα Χαρδούβελη, Κυριάκο Μητσοτάκη, Γιάννη Βρούτση, Σταύρο Παπασταύρου και Χρύσανθο Λαζαρίδη.
 
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η δήλωση του κ. Χαρδούβελη: «η συνάντηση στο Παρίσι πήγε καλά, σημειώθηκε πρόοδος, δεν τα κλείσαμε τα θέματα αλλά συνεχίζουμε, μπορεί να υπάρξει μικρή παράταση (σ.σ.του προγράμματος) αλλά για τεχνικούς λόγους», είπε.
Ο δε Βενιζέλος απάντησε αρνητικά στην ερώτηση εάν θα επισπευσθεί η Προεδρική εκλογή και επέμεινε στο στόχο να κλείσει η διαπραγμάτευση μέχρι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.
 
Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή (από το Μαξίμου) δεν υπήρξε ναυάγιο στο Παρίσι «κι όσοι το λένε θα διαψευσθούν εκ των πραγμάτων».
 
Κατά την ίδια πηγή, «και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της τρόικας τόνισαν χθες, μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων στη γαλλική πρωτεύουσα, ότι δεν υπάρχει ναυάγιο αλλά ότι συνεχίζεται η προσπάθεια».
Ο Βενιζέλος υπογράμμισε επιπλέον ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι «να λυθούν τα πράγματα μέχρι το επόμενο Eurogroup, στις 8 Δεκεμβρίου», αλλά -όπως είπε- εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό, υπάρχουν πολλές λύσεις, όπως οι τηλεδιασκέψεις. Σημείωσε πάντως ότι η τρόικα θα επανέλθει στην Αθήνα γιατί η διαπραγμάτευση με την τριμερή «είναι ανοιχτή και εντατική».

Ερωτηθείς σχετικά, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε ακόμη ότι «δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό» και ότι υπάρχει μία «πολυετής εμπειρία» που ενισχύει τη θέση της Αθήνας, καθώς, «έχει αποδειχθεί επί σειρά ετών ότι εκτελούνται οι προϋπολογισμοί και κατακτήσαμε το πρωτογενές πλεόνασμα νωρίτερα από το
προβλεπόμενο».

Επανέλαβε επίσης ότι όλα συνδέονται με το πολιτικό κλίμα στο εσωτερικό της χώρας. «Χρειάζεται ψυχραιμία, χρειάζεται συσπείρωση, ενότητα, γιατί δυστυχώς το εσωτερικό πολιτικό κλίμα, όλοι όσοι παράγουν αβεβαιότητα και αστάθεια, λειτουργούν αρνητικά σε σχέση με τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας», είπε.

Τέλος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επίσπευση της προεδρικής εκλογής και ότι οι διαδικασίες θα γίνουν όπως προβλέπει το Σύνταγμα.
Σημειώνεται ότι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε σήμερα κατά 17 μονάδες βάσης στο 8,40%.

Μπακογιάννη: Τώρα η διαδικασία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


 
Κάθε μέρα που περνάει με την εικόνα της αστάθειας και της αβεβαιότητας είναι εις βάρος της ελληνικής οικονομίας, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη. 
 
Μιλώντας στον “Vima FM” η κα Μπακογιάννη θέλοντας να δείξει το επείγον του θέματος έκανε την εξής πρόταση: «Να ξεκινήσει τώρα η διαδικασία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να μην κλείσει η Βουλή μέσα στα Χριστούγεννα. Οι ξένοι βλέπουν Ελλάδα. Δεν βλέπουν τον Α τον Β τον Γ. Οπως εμείς τους βλέπουμε και λέμε οι ξένοι. Γι΄ αυτό πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Έχουμε κρίση βαθιά πολιτική. Όχι οικονομική. Οφείλουμε να κερδίσουμε τον σεβασμό των πολιτών με υπευθυνότητα και αλήθεια και από εκεί και πέρα ο λαός είναι ο κριτής όλων μας».