Το ζήτημα “Ελλάδα” βρισκόταν από τις 20:00 στο τραπέζι του Euro Working Group. Την Ελλάδα εκπροσωπούσαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Τάσος Αναστασάτος, και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου.
 
To υπουργείο Οικονομικών αναφέρει ότι στη συνάντηση έγινε αναλυτική συζήτηση για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και την ομαλή μετάβαση στην επόμενη μέρα.
Σε αυτή αναγνωρίστηκε ότι υπάρχει αισθητή πρόοδος σε μία σειρά από τομείς αλλά και ότι σε άλλους τομείς υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη σύγκλιση.
 
Η ελληνική πλευρά αναζητά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης μέσα στο Δεκέμβριο και δεν βλέπει μια 6μηνη παράταση του μνημονίου και αυτό το μήνυμα μετέφεραν ο Τ.  Αναστασάτος και ο Σ. Παπασταύρου. Ωστόσο η προσέγγιση τους δε φάνηκε να αγγίζει το EuroWorkingGroup.
 
Σε δεύτερο πλάνο ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησε μια σειρά τηλεφωνημάτων σε “προϊστάμενους” της Τρόικας με σκοπό να τους εντάξει στο στρατόπεδο του. Κλήση θα δεχτούν και ευρωπαίοι ηγετές όπως η Άνγκελα Μέρκελ επιδιώκοντας για ακόμη μια φορά πολιτική στήριξη για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.
 
Πηγές πάντως αναφέρουν ότι η Γερμανία δεν είναι ανεκτική στις ελληνικές απαιτήσεις απ' όποια κυβέρνηση κι αν αυτές προκύπτουν. Ένα μήνυμα που απευθύνεται τόσο στην τωρινή κυβέρνηση, όσο και σε μια επόμενη του Σύριζα.