Την πρόθεσή του να ιδρύσει πολιτικό κόμμα ανακοίνωσε σε πρωινή εκπομπή του STAR ο τέως γγ της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα πρόκειται για ένα καθαρά δεξιό κόμμα, με στόχο να καλύψει το κενό μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και της Χρυσής Αυγής… αν υπάρχουν, αλλά κυρίως απευθύνεται σε ψηφοφόρους και μη-διωκώμενους πολιτευτές της ναζιστικής οργάνωσης.

 
Ο ίδιος αποκάλυψε ότι το κόμμα θα ονομάζεται «Ρίζες» και ότι θα το δημιουργήσει με τη συμμετοχή στελεχών από τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Εκκλησία και την Αστυνομία.
 
Κατονόμασε μάλιστα τους κ.κ. Ζώη και Καπερνάρο ως συμφωνούντες με την κίνηση αυτή.
 
Ως προς τις σχέσεις του με τον πρωθυπουργό, είπε ότι «καταλαβαινόμαστε και δεν χρειάζεται τίποτα παραπάνω».
 
Ο ανεξαρτητοποιηθείς σήμερα Δευτέρα Μελάς έχει κάνει ήδη σαφή την πρόθεσή του να ψηφίσει κατά συνείδηση στην Προεδρική εκλογή «εάν το επιβάλλει το συμφέρον του τόπου» (σ.σ. δηλαδή, να υπερψηφίσει) αρνούμενος να συνταχθεί με την απόφαση για το «όχι» που πήραν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο πρόσφατο συνέδριό τους.
 
Πληροφορίες τον θέλουν να προσεγγίζει τη ΝΔ, με την οποία φέρεται να συζητά ο γιος του κάθοδο στις εκλογές στην ίδια εκλογική περιφέρεια με τον πατέρα του, την Α΄Πειραιώς.

Άλλη φημολογία επίσης κάνει λόγο για την πρόθεση ενός εκ των υιών του Τέως να πολιτευθεί.