Κατατέθηκε πριν από λίγη ώρα το κείμενο με τις υπογραφές βουλευτών που ζητούν εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, ανοίγοντας το διάλογο εντός του Κοινοβουλίου για την επόμενη ημέρα στο Προεδρικό Μέγαρο και δίνοντας απάντηση στις καταγγελίες περί ύπαρξης κουμπαρά για τον χρηματισμό βουλευτών.
 
Το κείμενο υπογράφουν τελικά οκτώ βουλευτές, πέντε ανεξάρτητοι -μεταξύ των οποίων και ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο οποίος υποστήριζε ώς τώρα ότι θα τηρήσει τη γραμμή του κόμματος με το οποίο εξελέγη στη Βουλή, δηλαδή του ΣΥΡΙΖΑ- και τρεις της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι βγαίνουν εκτός κομματικής γραμμής, αφού ο Φώτης Κουβέλης έχει δηλώσει πως δεν θα ψηφίσει για Πρόεδρο.
 
Αναλυτικότερα, πρόκειται για τους ανεξάρτητους Χρήστο Αηδόνη, Σπύρο Λυκούδης, Βασίλη Οικονόμου, Πέτρο Τατσόπουλο και Γρηγόρη Ψαριανό, καθώς και τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκο  Τσούκαλη, Νίκη Φούντα και Θανάση Ψύρρα.
 
Οι οκτώ ζητούν την έναρξη της διαδικασίας συνταγματικής αναθεώρησης από την παρούσα Βουλή, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας επίσης από την παρούσα Βουλή και συμφωνία για ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πορείας προς τις εθνικές εκλογές μέσα στο 2015.