Φίλοι του 50χρονου Σύρου πρόσφυγα έδωσαν στη δημοσιότητα το όνομα του 50χρονου γιατρού, με καταγωγή από το Αλέπο. Ο Αϊμάν, που συμμετείχε από την πρώτη μέρα στην κινητοποίση των Σύρων στο Σύνταγμα απελπίστηκε και αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του, προσπαθώντας να περάσει παράνομα τα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας μαζί με άλλα 30 άτομα.

 
Μετά από λίγο ο Αϊμάν είχε σπασμούς, με τις μαλάξεις που του έκαναν να μην το επαναφέρουν. Οι πρόσφυγες πήραν τηλέφωνο για να έρθει ασθενόφορο, αλλά τους είπαν να επιστρέψουν στην Κακαβιά. Το ίδιο τους είπε κι η αστυνομία.
Έβαλαν, λοιπόν, τον άνθρωπο σε ένα sleeping bag και τον μέτεφεραν προς τα πίσω. Έξω από την Κακκαβιά συνάντησαν τυχαία ένα ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
 
Τους υπόλοιπους από την ομάδα τους συνέλαβαν και τους κράτησαν στο αστυνομικό τμήμα από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί, βρίζοντας και λέγοντας τους κοροϊδευτικά: «Μαλάκες πηγαίνετε στο Σύνταγμα, εκεί έχει κουβέρτες και τζάμπα φαϊ». Το πρωί όταν τους άφησαν ελεύθερους επέστρεψαν στην Αθήνα με λεωφορείο.
 
 

Διαβάζουμε σε κείμενο της ΚΕΕΡΦΑ:

«Την ώρα που όλοι αγωνιούμε για την ζωή του Νίκου Ρωμανού, την οποία παίζει στα ζάρια ο Σαμαράς με τον Αθανασίου για χάρη της ακραίας επίδειξης δύναμης της ετοιμόρροπης συγκυβέρνησης, δύο Σύριοι πρόσφυγες πέθαναν χωρίς ποτέ να ολοκληρώσουν το ταξίδι στην Ευρώπη.

Ο ένας έχασε τη ζωή του από καρδιακό πρόβλημα χθες. Είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο πριν από δύο μέρες και οι Σύριοι είχαν θορυβηθεί έντονα. Το μακρύ ταξίδι, η καταπόνηση αλλά και η έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης οδήγησαν σε άλλη μια «παράπλευρη» απώλεια εξ αιτίας των ρατσιστικών περιορισμών σε βάρος των προσφύγων πολέμου από την Συρία.

 
Ο δεύτερος Σύριος πρόσφυγας έχασε τη ζωή του όταν απελπισμένος μετά δώδεκα μέρες παραμονής στο Σύνταγμα αποφάσισε να διασχίσει τα ελληνοαλβανικά σύνορα για να συνεχίσει το ταξίδι στην Ευρώπη. Έχασε τη ζωή του στα σύνορα σε επίθεση που δέχτηκε υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ