Το …σημείωμα που βλέπετε στην φωτογραφία ανακάλυψαν το Σάββατο (6/12) το πρωί, μπροστά στις πόρτες των σπιτιών τους και οι 17 δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας, που έχουν καταθέσει αίτηση ακύρωσης της απόφασης για την επέκταση και ανακατασκευή  -από εταιρία του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΚ, Γιάννη Μελισσανίδη- του γηπέδου της ΑΕΚ.  

Οι 17 πολίτες που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη δεν αντιτίθενται γενικώς και αορίστως στην κατασκευή του γήπέδου της ιστορικής ομάδας, αλλά στα “παράθυρα” που ανοίγει για παραχώρηση του Αλσους της Νέας Φιλαδέλφειας σε ιδιωτικά συμφέροντα (πολύ συγκεκριμένα σε αυτή την περίπτωση).

Αυτό γιατί η κατασκευή προβλέπεται να γίνει βάσει του περίφημου “Ρυθμιστικού Σχεδίου”, δηλαδή του νόμου που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και προβλέπει αλλαγές στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας ώστε να μήν θεωρείται πλέον “αμιγής τόπος κατοικίας”. Μετατρέπεται έτσι σε “ξέφραγο αμπέλι” για τις ορέξεις των κάθε λογής “επενδυτών” του real estate. 

Προφανώς η επιχείρηση τρομοκράτησης δεν είναι άσχετη από το γεγονός ότι την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ – ΑΕΚ αναρτήθηκαν τα ονόματα των 17 δημοτών. Στοχοποιήθηκαν έτσι αυτόματα στα μάτια του “οπαδικού στρατού” που έχει εδώ και πολλούς μήνες στηθεί στην Νέα Φιλαδέλφεια προκειμένου να υπερασπιστεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα του Γ.Μελισαννίδη. 

Οτι κι αν συμβεί από εδώ και πέρα είναι σαφές το ποιοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί….