Της Βασιλικής Σιούτη

Οι ευρωπαίοι θεωρούν τον Σταύρο Δήμα δικό τους άνθρωπο, καθώς έχει περάσει από την κομισιόν και έχει δώσει τις εξετάσεις του.  Είναι ένα πρόσωπο που ποτέ δεν έφερε αντιρρήσεις και θεωρείται πλήρως ελεγχόμενος. 

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Βενιζέλος, πάντως, μέχρι πρότινος θεωρούσαν ιδανική την υποψηφιότητα  του Αλέκου Παπαδόπουλου, καθώς  εκτιμούσαν ότι συγκεντρώνει πολλά από τα χαρακτηριστικά που αναζητούσαν:

α) προέρχεται από την λεγόμενη  εκσυγχρονιστική κεντροαριστερά του ΠΑΣΟΚ και εκτιμούν ότι αυτό συσπειρώνει στο πρόσωπό του τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και τη ΔΗΜΑΡ

β)  είναι υποστηρικτής σκληρά νεοφιλελεύθερων δεξιών πολιτικών πριν ακόμα και από την εφαρμογή των μνημονίων, άρα δεν θα υπάρχει καμία ένσταση από τους μνημονιακούς και τους κυβερνητικούς βουλευτές και

γ) αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό,  ο Αλέκος Παπαδόπουλος ανήκει στους λεγόμενους «υπερπατριώτες», πράγμα που τον κάνει αποδεκτό και στην εθνικιστική δεξιά.


Όλα τα παραπάνω θεωρούνται ιδανικά χαρακτηριστικά για έναν υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως τον ήθελαν ο Αντώνης  Σαμαράς και ο  Βαγγέλης Βενιζέλος, γι΄αυτό και οι συζητήσεις μέχρι τώρα γύρω από το όνομά του  γίνονταν σε συνθήκες άκρας μυστικότητας, προκειμένου να μην «καεί».
 
Πρόκειται ωστόσο, για έναν πολιτικό ελάχιστα  δημοφιλή στον ελληνικό λαό, αλλά αυτό φαίνεται ότι τους απασχολούσε ελάχιστα, καθώς θεωρούσαν ότι με τη βοήθεια των ΜΜΕ, αυτό «διορθώνεται».  Το ίδιο άλλωστε ισχύει και για την υποψηφιότητα του “άχρωμου” Σταύρου Δήμα, που ωστόσο ανήκει στην καθαρόαιμη και μνημονιακή δεξιά.